Wandelen langs de highlights in Arnhem 0

wandeling arnhem

Iedereen die schoolgaande kinderen heeft, weet dat er op een gegeven moment topografie geoefend moet worden. Zo hebben wij, na drie kinderen, alle hoofdsteden van onze 12 provincies weer duidelijk in kaart. Maar goed, leren uit een boekje is natuurlijk een stuk minder leuk dan leren in de praktijk. En met topografie is dat heel simpel, je gaat er gewoon naartoe. Oftewel, let’s go somewhere!

Tijdens een mooie zomerdag besloten we dat Arnhem aan de beurt was voor een wandeling. Arnhem is de provinciehoofdstad van Gelderland en vanuit onze woonplaats zijn we met ongeveer anderhalf uur rijden in het hartje van Arnhem. Wie naast topografie ook een beetje opgelet heeft bij geschiedenis, weet dat Arnhem een zeer rijke geschiedenis heeft. Zo zijn er wat sporen uit de Romeinse tijd, maar indrukwekkender zijn natuurlijk de gebouwen die nog rechtop staan uit de middeleeuwen. En dan hebben we nog de bewogen tijd die Arnhem meemaakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. We hebben ontdekt dat een stadswandeling door Arnhem écht de moeite waarde is! En door de fijne afwisseling van het verleden met het heden, is het ook echt een aanrader om met kinderen door de stad te struinen.

Langs de highlights van Arnhem

Wat zijn nou de echte leuke highlights in Arnhem en welke highlights zorgen voor die leuke afwisseling, zodat de kinderen ook graag mee gaan?

Het Feestaardvarken

Wanneer je je auto parkeert in de parkeergarage Rozet, ben je praktisch al op de plek van de eerste highlight. Dit is namelijk het Feestaardvarken in Arnhem. Dit gigantische kunstwerk van Florentijn Hofman is gemaakt beton en staal. Maar ondanks het harde materiaal, moeten kinderen gewoon even het Feestaardvarken beklimmen, want deze wil je op zijn buik kriebelen.

wandeling kinderen arnhem

Het Rozet

Direct naast het Feestaardvarken staat het cultureel centrum van Arnhem, het Rozet. Een bezoekje aan het Erfgoedcentrum in Rozet is zeker de moeite waard wanneer je meer wil leren over Arnhem.

De eeuwenoude Historische Kelders

Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld, kun je een rondleiding nemen bij de eeuwenoude Historische Kelders. Want onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo’n 39 eeuwenoude kelders. We hebben nog niet veel wandelkilometers in de benen, sterker nog, we hebben er slechts 140 meter opzitten. Zo willen de kinderen natuurlijk wel een stadswandeling maken…

De Nelson Mandelabrug

Maar goed, Arnhem heeft nog veel meer te bieden en zetten we nu echt even de pas erin, richting de Nelson Mandelabrug. Op de Nelson Mandelabrug hangen de woorden HUIZEN – WIND – DE STROOM – DE VERTE – DE UTOPIE – INDONESIE – DE BOTEN – DE ZEE – BLAUWE LUCHT als kunstwerk. Wat ik kunstiger vind, is de toffe streetart die op de brug te vinden is. Voor de kinderen is dit ook echt één van de tofste highlights in Arnhem.

wandeling arnhem

De Sabelspoort

En dan komen we aan bij die prachtige mix van het verleden met het heden. Tussen twee ubermoderne gebouwen vind je de Sabelspoort. Echt een highlight om te zien. De Sabelspoort is een middeleeuwse stadspoort van Arnhem. Leuk weetje is dat de Sabelspoort in de volksmond ‘Geckenpoort’ heette, omdat in de middeleeuwen hier misdadigers en de kwaaddoeners werden opgesloten.

wandelen arnhem

De Eusebiuskerk

Hier kun je niet omheen. De Eusebiuskerk, ook wel Grote kerk in Arnhem is, zoals de naam al zegt, de grootste kerk in Arnhem. In 2018 werden twee glazen balkons,  op 73 meter hoogte, geopend. Met een glazen lift die dwars door de kerktoren gaat, kom je bij deze glazen balkons. En daarmee is de Eusebiuskerk een heuse attractie geworden in Arnhem.

De 7 straatjes in Arnhem

wandeling arnhem

Voordat je bij de 7 straatjes in Arnhem terecht komt, moet je even langs één van de ijssalons. Al is het maar om de kinderen te belonen voor de wandeling tot nu toe. Bovendien heb je zelf ook wel een beloning verdiend! Je komt dan ook meteen in het winkelgedeelte van Arnhem terecht. Hier moet je echt even door de  7 straatjes van Arnhem wandelen. De 7 straatjes Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat liggen in het oude centrum van Arnhem. IN deze straatjes vind je heel veel toffe en unieke winkeltjes. Daarnaast zijn er ook kleine maar gezellige terrasjes te vinden om even bij te komen van deze wandeling langs de highlights van Arnhem…

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *