Let’s go… Zweden!

Oppervlakte: Zweden is een land gelegen in Noord-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 450.295 vierkante kilometer. Het is het op vier na grootste land in Europa.

Bevolking: In september 2021 had Zweden een geschatte bevolking van ongeveer 10,4 miljoen inwoners. Het is een van de minder dichtbevolkte landen in Europa, maar heeft een hoogontwikkelde welvaartsstaat.

Hoofdstad: De hoofdstad van Zweden is Stockholm. Het is niet alleen het politieke centrum van het land, maar ook een belangrijk economisch en cultureel centrum.

Taal: De officiële taal van Zweden is Zweeds.

Regeringsvorm: Zweden is een constitutionele monarchie met een parlementair systeem. De koning is het staatshoofd, terwijl de uitvoerende macht wordt uitgeoefend door de regering, geleid door de minister-president.

Munteenheid: De munteenheid van Zweden is de Zweedse kroon (SEK).

Geschiedenis: Zweden heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Vikingtijdperk en de middeleeuwen. Het land was eens een grootmacht in Europa en was betrokken bij verschillende conflicten en oorlogen. Gedurende de laatste paar eeuwen heeft Zweden een vreedzame en welvarende samenleving opgebouwd.

Cultuur: Zweden heeft een bloeiende culturele scene met bijdragen aan kunst, literatuur, muziek en design. Het land staat bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerpen, evenals zijn toonaangevende muzikale acts, waaronder ABBA en Avicii.