IJsland

Let’s go to… IJsland!

IJsland, het land waar elfen en trollen (naar verluidt) hand in hand gaan met de lokale bevolking, is een bestemming waar de natuur de baas is en elke uitzichtkaart lijkt te tarten met zijn adembenemende schoonheid. Hier kun je badderen in geothermische hotspots terwijl je wacht op het noorderlicht om zijn spectaculaire show te beginnen, of je kunt wandelen over gletsjers die eruitzien alsof ze door reuzen zijn uitgehouwen.

Stel je voor dat je de dag begint met het geluid van bulderende watervallen, luncht naast een vulkaan, en eindigt met een zeevruchtendiner zo vers dat het nog verhalen uit de oceaan lijkt te fluisteren. IJsland is voor de avonturier die ook van een snufje mysterie houdt; het is een plek waar de natuur in alle vier de seizoenen op spectaculaire wijze haar kracht laat zien. En ja, je kunt letterlijk tussen twee continenten wandelen, dankzij de kloof die Europa van Amerika scheidt. Met zijn ruige landschappen, eco-bewuste steden, en de kans om te zeggen dat je in een land hebt gezwommen waar het water letterlijk kookt onder je voeten, is IJsland echt een unieke knipoog van Moeder Natuur.

Niet te missen bezienswaardigheden in IJsland:

 • De Blue Lagoon: Een geothermisch spa wonder net buiten Reykjavik, bekend om zijn helende, melkachtig blauwe wateren, omgeven door lavavelden. Het biedt een unieke ontspanningservaring in een adembenemend landschap.
 • Gullfoss: Een van de meest spectaculaire watervallen in IJsland, gelegen in de Gouden Cirkel. Gullfoss, of “de Gouden Waterval”, stort zich in een diepe kloof, wat zorgt voor een indrukwekkend natuurschouwspel.
 • Thingvellir National Park: Een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een historisch belangrijk gebied, waar het oudste bestaande parlement ter wereld in 930 werd opgericht. Thingvellir ligt ook op de breuklijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen.
 • Jökulsárlón: Een betoverend gletsjermeer aan de zuidkust van IJsland, bekend om zijn drijvende ijsbergen en de nabijgelegen Diamond Beach, waar stukken ijs op het zwarte zand schitteren als diamanten.
 • De Skógafoss: Een andere majestueuze waterval in IJsland, bekend om zijn indrukwekkende val en de mogelijkheid om vlak bij de waterval te komen. Skógafoss is ook beroemd om de regenbogen die vaak te zien zijn in de nevel van het vallende water.

Onze artikelen over IJsland:

 • Vijf mooie zwembaden in IJsland! (met kinderen)

  Vijf mooie zwembaden in IJsland! (met kinderen)

  Zwemmen in IJsland is één van de activiteiten om te doen met kinderen. Overigens ook zonder kinderen, maar…

  Lees meer…

 • In de winter naar IJsland, de leukste dingen om te doen

  In de winter naar IJsland, de leukste dingen om te doen

  Het idee van IJsland in de winter als gezinsvakantiebestemming lijkt misschien voor sommigen een ongewone keuze. Echter, voor…

  Lees meer…