Duitsland

Let’s go to… Duitsland!

Duitsland is een land waar je op elke straathoek wel iets unieks vindt, van bratwurst en bierfeesten tot kastelen die zo uit een sprookjesboek lijken te komen. Stel je voor dat je door de straten van Berlijn slentert met een currywurst in de hand, de kunst en de geschiedenis opsnuivend, of jezelf onderdompelt in de gezelligheid van een Beierse biergarten, proostend met een gigantische pul bier. En laten we de romantische Rijn niet vergeten, met zijn wijngaarden en ruïnes die zo uit de middeleeuwen lijken te zijn weggelopen.

Duitsland is als die vriend die zowel intellectueel als feestbeest is, met een onverwachte kant van liefde voor efficiency. Van kerstmarkten tot techno clubs, Duitsland heeft voor elk wat wils, verpakt in een netjes, efficiënt systeem van openbaar vervoer dat je overal naartoe brengt. Wat wil je nog meer?

Belangrijkste bezienswaardigheden in Duitsland:

 • Brandenburger Tor: Gelegen in Berlijn, dit neoklassieke monument is een symbool van eenheid en vrede, en heeft de val van de Berlijnse Muur en de hereniging van Duitsland meegemaakt. Het is een iconisch herkenningspunt en een must-see voor elke bezoeker.
 • Neuschwanstein Kasteel: Dit sprookjesachtige kasteel in Beieren, dat als inspiratie diende voor Disneyland’s Sleeping Beauty Castle, is een van de meest bezochte kastelen in de wereld. Met zijn pittoreske ligging en romantische architectuur, trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers.
 • De Dom van Keulen: Deze imposante gotische kathedraal is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een belangrijk religieus centrum. Met zijn prachtige glas-in-loodramen en de relikwieën van de Drie Koningen, is de kathedraal een belangrijk pelgrimsoord.
 • Het Zwarte Woud: Dit uitgestrekte, mythische bos in het zuidwesten van Duitsland staat bekend om zijn diepe valleien, dichte dennenbossen, en traditionele dorpjes. Het is een paradijs voor wandelaars, natuurliefhebbers, en iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning.
 • De Rijksdag: Het Duitse parlementsgebouw in Berlijn combineert historische architectuur met moderne elementen, zoals de glazen koepel ontworpen door Sir Norman Foster. Bezoekers kunnen de koepel beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad en een kijkje nemen in de politieke geschiedenis van Duitsland.

Lees hier meer over Duitsland

 • Vogelsberg, doen in de omgeving met kinderen

  Vogelsberg, doen in de omgeving met kinderen

  De omgeving van Vogelsberg in Duitsland is nog niet héél bekend bij het jonge gezinnen publiek. Of daar…

  Lees meer…

 • Wandelen langs de highlights van Keulen

  Wandelen langs de highlights van Keulen

  Keulen, de stad die meer te bieden heeft dan alleen zijn beroemde Kölsch-bier, wat trouwens niet aan te…

  Lees meer…

 • Kerstmarkten in het buitenland

  Kerstmarkten in het buitenland

  Zeg ik kerstmarkt, dan zeg jij kraampjes vol kerstversiering, gluhwein en koortjes die kerstliedjes zingen. Het bezoeken van…

  Lees meer…

 • De vijf tofste attracties van Europa-Park

  De vijf tofste attracties van Europa-Park

  Onze kinderen zijn gek op uitstapjes. Ze zullen nooit ‘nee’ zeggen op de vraag, ‘zullen we naar… gaan?’…

  Lees meer…