Let’s go… Duitsland!

Oppervlakte: Duitsland is een land gelegen in Centraal-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 357.582 vierkante kilometer. Het is het op zeven na grootste land van Europa.

Bevolking: De bevolking van Duitsland is dynamisch en varieert voortdurend. Bij mijn kennisstop in september 2021 had Duitsland ongeveer 83 miljoen inwoners. Het is het meest bevolkte land in de Europese Unie en het op een na meest bevolkte land van Europa, na Rusland.

Hoofdstad: De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Het is niet alleen de politieke hoofdstad van het land, maar ook een belangrijk cultureel en economisch centrum.

Taal: De officiële taal van Duitsland is Duits.

Regeringsvorm: Duitsland is een federale republiek met een parlementair systeem. Het staatshoofd is de bondspresident, terwijl de regeringsleider de bondskanselier is.

Munteenheid: De munteenheid van Duitsland is de euro (€). Duitsland is een van de oprichters van de eurozone, de groep van landen die de euro als hun officiële valuta gebruiken.

Geschiedenis: Duitsland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het huidige land werd opgericht in 1949 na de Tweede Wereldoorlog, waarbij het verdeeld was in West-Duitsland (Bondsrepubliek Duitsland) en Oost-Duitsland (Duitse Democratische Republiek). De val van de Berlijnse Muur in 1989 leidde uiteindelijk tot de hereniging van Oost- en West-Duitsland op 3 oktober 1990.

Economie: Duitsland heeft een van de grootste economieën ter wereld en is een belangrijke speler in de Europese Unie. Het staat bekend om zijn exportgerichte productiesector, met name op het gebied van auto’s, machines, chemicaliën en elektronica. Het land staat ook bekend om zijn hoogwaardige technologie, innovatie en onderzoek.

Cultuur: Duitsland heeft een rijke culturele erfenis, met belangrijke bijdragen op het gebied van filosofie, literatuur, muziek, wetenschap en kunst. Beroemde Duitse componisten zoals Ludwig van Beethoven en Johann Sebastian Bach hebben de klassieke muziekgeschiedenis sterk beïnvloed. Daarnaast heeft Duitsland een rijke traditie van kunstenaars, filosofen en wetenschappers die wereldwijd erkenning hebben gekregen.

europa-park-attracties