Let’s go… Engeland!

Oppervlakte: Engeland beslaat een oppervlakte van ongeveer 130.279 vierkante kilometer en is het grootste land van de vier constituerende landen van het Verenigd Koninkrijk.

Bevolking: In september 2021 had Engeland een geschatte bevolking van ongeveer 56 miljoen inwoners. Het is verreweg het meest bevolkte land van het Verenigd Koninkrijk en omvat de hoofdstad Londen, een van de meest bevolkte steden in Europa.

Hoofdstad: De hoofdstad van Engeland, evenals het Verenigd Koninkrijk, is Londen. Het is een van ‘s werelds belangrijkste financiële, culturele en politieke centra.

Taal: De officiële taal van Engeland is Engels.

Regeringsvorm: Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk, een constitutionele monarchie. De monarch is het staatshoofd, terwijl de regeringsleider de premier is. Het land heeft een parlement dat bekend staat als het Parlement van het Verenigd Koninkrijk, dat bestaat uit twee kamers: het House of Commons (Lagerhuis) en het House of Lords (Hogerhuis).

Munteenheid: De munteenheid van Engeland en het Verenigd Koninkrijk is het Britse pond (£).

Geschiedenis: Engeland heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het Angelsaksische tijdperk en het Romeinse Rijk. Het Verenigd Koninkrijk ontstond door de unie van Engeland, Schotland en Ierland in 1707 (later werd Ierland verdeeld in Noord-Ierland en de Republiek Ierland). Engeland heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis, met name in het tijdperk van het Britse Rijk, dat een van de grootste rijken aller tijden was.

Cultuur: Engeland heeft een rijke culturele erfenis en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de kunst, literatuur, wetenschap en politiek. Engelse schrijvers zoals William Shakespeare, Charles Dickens en Jane Austen hebben een blijvende invloed gehad op de wereldliteratuur. Het land heeft ook een bloeiende muziekscene, met populaire bands en artiesten die wereldwijde bekendheid genieten.