Schotland

Let’s go to… Schotland!

In Schotland is het landschap net zo gevarieerd als de whisky’s: van ruige hooglanden tot mysterieuze lochs waar misschien wel Nessie zich verstopt. Je kunt je dagen vullen met kasteelhoppen, elk met zijn eigen dramatische geschiedenis en spookverhalen, of je vergapen aan de natuurlijke schoonheid van de Isle of Skye, waar de vergezichten zo adembenemend zijn dat je camera er nooit echt recht aan kan doen. De Schotse steden combineren oude charme met een bruisende moderne cultuur, perfect voor diegenen die hun dag willen beginnen bij een historisch monument en eindigen in een hip café.

En dan is er nog de haggis, Schotland’s nationale gerecht, dat veel lekkerder is dan het klinkt, vooral vergezeld van een goede slok lokale whisky. Schotland is dat ideale vakantieboekje dat je opent voor de landschappen maar waarvan je blijft houden door de hartelijkheid van de mensen, de diepte van de cultuur, en ja, de gezelligheid die je vindt in een pub, luisterend naar de verhalen die zo rijk zijn als de geschiedenis zelf.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Schotland:

 • Edinburgh Castle: Dit historische fort domineert de skyline van de Schotse hoofdstad vanaf zijn positie op Castle Rock. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Schotland, rijk aan geschiedenis en met adembenemende uitzichten over Edinburgh.
 • Loch Ness: Beroemd om de legendarische Nessie, het ‘Monster van Loch Ness’, is dit diepe, zoetwaterloch omgeven door prachtige Schotse hooglanden en biedt het tal van recreatieve activiteiten zoals boottochten en wandelingen langs de kust.
 • De Isle of Skye: Bekend om zijn ruige landschappen, pittoreske vissersdorpjes, middeleeuwse kastelen, en adembenemende natuurlijke schoonheid, waaronder de Old Man of Storr, de Quiraing, en de Fairy Pools, is Skye een must-see voor natuurliefhebbers.
 • De Royal Mile: Het hart van Edinburgh’s Old Town, de Royal Mile, loopt van Edinburgh Castle naar het Palace of Holyroodhouse. Het staat vol met historische gebouwen, kerken, en monumenten, evenals winkels, restaurants, en pubs.
 • Glencoe: Een van de meest schilderachtige en beroemde valleien van Schotland, bekend om zijn dramatische bergen, wilde geschiedenis, en als locatie voor films zoals ‘Skyfall’. Glencoe biedt enkele van de beste wandelingen en klimroutes in Schotland.

Meer over Schotland:

 • Killiecrankie, een wandeling langs de geschiedenis

  Killiecrankie, een wandeling langs de geschiedenis

  Als je in Schotland bent, is het bijna onmogelijk om niet betoverd te worden door de natuur. Maar…

  Lees meer…

 • Devil’s Pulpit in Schotland, onverwachts maar adembenemend!

  Devil’s Pulpit in Schotland, onverwachts maar adembenemend!

  Ik ben gek op de betoverende landschappen van Schotland. De oude legendes en mystieke verhalen kun je bijna…

  Lees meer…

 • Toffe wandeling in Schotland; de Whangie!

  Toffe wandeling in Schotland; de Whangie!

  Schotland is bezaaid met adembenemende landschappen en wandelpaden die de harten van avonturiers en wandelaars veroveren. Zo kun…

  Lees meer…

 • West Highland Way, dé wandeling van Schotland

  West Highland Way, dé wandeling van Schotland

  In Schotland is wandelen één van dé activiteiten. Er zijn dan ook talloze wandelroutes te vinden. Vooral de…

  Lees meer…

 • De highlights tijdens een korte roadtrip door Schotland

  De highlights tijdens een korte roadtrip door Schotland

  Adembenemende landschappen? Avontuurlijke en toch veilige wegen? Spectaculaire bezienswaardigheden? Check, check, check! Het verkennen van de Schotse Hooglanden…

  Lees meer…

 • Wandelen langs de highlights in Edinburgh

  Wandelen langs de highlights in Edinburgh

  Harry Potter fans opgelet! Een wandeling door Edinburgh is ultiem voor als je ook maar een beetje fan…

  Lees meer…