Spanje

Let’s go to… Spanje!

Spanje, het land waar de siësta bijna heilig is en het leven net iets zonniger lijkt, is een plek waar elke dag een avontuur is. Van de flamboyante flamencodansers in Sevilla tot de surrealistische architectuur van Gaudí in Barcelona, Spanje vibreert met passie en kleur. Stel je voor dat je tapas eet in een levendige straatbar, elke hap een nieuwe smaaksensatie, of je waagt aan een late-night churros met chocolade-duiksessie, omdat hier, in Spanje, lekker eten een manier van leven is.

En laten we de stranden niet vergeten, met hun gouden zand en helderblauwe water, waar het leven even pauzeert voor zon, zee, en siësta. Of je nu door de historische straten van Madrid slentert, je vergaapt aan het Alhambra tegen de roze gloed van de zonsondergang, of jezelf verliest in de witgewassen dorpjes van Andalusië, Spanje belooft een ervaring waar je zintuigen nog lang ‘olé’ van zullen roepen. Het is een plek waar de nachten net zo levendig zijn als de dagen, en het leven altijd lijkt te dansen op het ritme van de gitaar.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje:

 • De Sagrada Família: Antoni Gaudí’s onvoltooide meesterwerk in Barcelona is een adembenemend voorbeeld van moderne architectuur, met zijn uitgebreide gevels en complexe torens die naar de hemel reiken, een symbool van creativiteit en geloof.
 • Het Alhambra: Gelegen in Granada, dit prachtige fort-paleiscomplex is een schitterend voorbeeld van Moorse kunst en architectuur in Spanje, met zijn uitgebreide tuinen, betoverende waterpartijen, en verfijnde decoraties.
 • Park Güell: Nog een van Gaudí’s creaties, dit kleurrijke park in Barcelona staat vol met eigenzinnige ontwerpen, mozaïekkunstwerken en biedt een van de beste uitzichten over de stad en de Middellandse Zee.
 • Het Prado Museum: Gevestigd in Madrid, dit wereldberoemde museum huisvest een van de grootste en meest significante collecties Europese kunst ter wereld, met werken van Spaanse meesters zoals Velázquez en Goya.
 • De Kathedraal van Sevilla (Catedral de Sevilla): Deze indrukwekkende gotische kathedraal in het hart van Sevilla is de grootste gotische kathedraal ter wereld en de rustplaats van Christoffel Columbus. Het omvat de beroemde Giralda-toren, die prachtige uitzichten over de stad biedt.

Onze artikelen over Spanje

 • wandelen highlights sevilla

  Wandelen langs de highlights van Sevilla

  In de schaduw van Sevilla’s oude Moorse paleizen en langs smalle straatjes die zich een weg banen door…

  Lees meer…