Let’s go… Spanje!

Oppervlakte: Spanje is een land gelegen in het zuidwesten van Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 505.990 vierkante kilometer. Het is het op een na grootste land van de Europese Unie, na Frankrijk.

Bevolking: In september 2021 had Spanje een geschatte bevolking van ongeveer 47,3 miljoen inwoners. Het is een van de meest bevolkte landen in Europa.

Hoofdstad: De hoofdstad van Spanje is Madrid. Het is niet alleen het politieke centrum van het land als de zetel van de Spaanse regering en het parlement, maar ook een belangrijk economisch en cultureel centrum.

Taal: De officiële taal van Spanje is Spaans, ook wel bekend als Castiliaans (Castellano). Het Spaans is de meest gesproken taal in het land en wordt door vrijwel de gehele bevolking begrepen.

Regeringsvorm: Spanje is een constitutionele parlementaire monarchie. De koning is het staatshoofd, terwijl de regering wordt geleid door de minister-president.

Munteenheid: De munteenheid van Spanje (en andere landen in de eurozone) is de euro (€).

Geschiedenis: Spanje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het land heeft een diverse en complexe geschiedenis, met invloeden van verschillende beschavingen, zoals de Romeinen, Visigoten en Moren.

Cultuur: Spanje heeft een levendige en diverse cultuur, met sterke tradities op het gebied van kunst, literatuur, muziek, dans en feesten. Flamenco, een traditionele Andalusische muziek- en dansstijl, is wereldwijd bekend. Spanje heeft ook een rijke literaire traditie, met beroemde schrijvers zoals Miguel de Cervantes en Federico García Lorca.