Let’s go… Nederland!

Oppervlakte: Nederland is een land gelegen in West-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 41.543 vierkante kilometer. Het is een relatief klein land, maar heeft een hoge bevolkingsdichtheid.

Bevolking: In september 2021 had Nederland een geschatte bevolking van ongeveer 17,5 miljoen inwoners. Nederland is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Hoofdstad: De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. Hoewel Amsterdam de officiële hoofdstad is, fungeert Den Haag als de zetel van de Nederlandse regering en het parlement. Den Haag huisvest ook verschillende internationale gerechtshoven.

Taal: De officiële taal van Nederland is Nederlands.

Regeringsvorm: Nederland is een constitutionele monarchie met een parlementair systeem. De koning is het staatshoofd, maar zijn rol is voornamelijk ceremonieel. De regering wordt geleid door de minister-president, die het hoofd is van de uitvoerende macht.

Munteenheid: De munteenheid van Nederland (en andere landen in de eurozone) is de euro (€).

Geschiedenis: Nederland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het was een belangrijk maritiem handelscentrum tijdens de Gouden Eeuw in de 17e eeuw en had een koloniaal rijk dat zich uitstrekte over de hele wereld. Nederland heeft een lange traditie van handel, wetenschap en kunst.

Cultuur: Nederland heeft een diverse en levendige cultuur met een rijke artistieke erfenis. Het land heeft veel beroemde schilders voortgebracht, waaronder Rembrandt en Van Gogh. Nederland staat ook bekend om zijn moderne architectuur en innovatieve ontwerpen. Fietsen is een integraal onderdeel van de Nederlandse cultuur, en het land staat bekend om zijn uitgebreide fietspadennetwerk.