Nederland

Let’s go to… Nederland!


Nederland, het land van fietsen, tulpen en oneindig veel soorten kaas, is de perfecte plek voor een zogenaamde ‘staycation’, waar het avontuur altijd slechts een fietsritje van je verwijderd is. Stel je voor dat je door de pittoreske straatjes van Amsterdam peddelt, langs grachten die glinsteren in de zon, of jezelf trakteert op een stroopwafel zo groot als je hoofd in een gezellig marktstalletje.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het trotseren van de wind op de Afsluitdijk, een staaltje Nederlandse slimheid waarbij de zee het onderspit delft. In de lente explodeert het land in een kleurenpalet van bloemen, waarbij zelfs de Keukenhof jaloers zou worden op je Instagram-feed. En laten we het relaxte eilandleven niet vergeten, waar je op plekken als Texel even helemaal loskomt van het vasteland.

Nederland bewijst dat je niet ver hoeft te reizen om je in een totaal andere wereld te wanen. Of je nu kiest voor een dagje cultuur snuiven in een van de vele musea, zeehondjes spotten op de Waddeneilanden, of gewoon geniet van een goed glas jenever terwijl je kijkt naar de zonsondergang over de polders, Nederland heeft eigenlijk alles wat je hartje begeert voor die perfecte vakantie.

Niet te missen bezienswaardigheden in Nederland:

 • De Amsterdamse Grachten: Het historische grachtennetwerk van Amsterdam, een UNESCO Werelderfgoed, biedt een uniek uitzicht op de stad vanaf het water. De schilderachtige bruggen en de prachtig bewaarde 17e-eeuwse huizen langs de grachten maken dit tot een must-see.
 • De Keukenhof: Ook bekend als de Tuin van Europa, is de Keukenhof een van de grootste en meest beroemde bloementuinen ter wereld, gelegen in Lisse. Elk voorjaar toont het park een explosie van kleuren, met miljoenen bloeiende tulpen en andere lentebloemen.
 • Het Van Gogh Museum: Gevestigd in Amsterdam, herbergt dit museum de grootste collectie werken van Vincent van Gogh, waaronder enkele van zijn beroemdste schilderijen zoals “Zonnebloemen” en “De Sterrennacht”.
 • De Zaanse Schans: Een openluchtmuseum dicht bij Amsterdam, dat bezoekers terugvoert naar het Nederland van de 18e en 19e eeuw met zijn goed bewaarde windmolens, houten huizen, en ambachtelijke werkplaatsen.
 • Het Rijksmuseum: Ook in Amsterdam, is dit het nationale museum van Nederland. Het biedt een uitgebreide collectie kunstwerken en historische artefacten die de Nederlandse geschiedenis en kunst vanaf de Middeleeuwen tot heden belichten, inclusief werken van Rembrandt en Vermeer.

Meer over Nederland:

 • Safari Resort Beekse Bergen | Onze ervaringen in een review

  Safari Resort Beekse Bergen | Onze ervaringen in een review

  ‘De zomervakantie afsluiten met een weekendje Safari Resort Beekse Bergen is echt een heel goed idee’, is wat ik…

  Lees meer…

 • 5x een bijzonder weekendje weg met kinderen

  5x een bijzonder weekendje weg met kinderen

  Soms heb je met je familie of gezin iets speciaals te vieren. Opa en oma zijn bijvoorbeeld 40…

  Lees meer…

 • Bollenvelden in bloei? Hét uitje in de lente!

  Bollenvelden in bloei? Hét uitje in de lente!

  Woon je in Nederland en heb je nog nooit de bollenvelden bezocht? Ik kan het me bijna niet…

  Lees meer…

 • De Orchideeën Hoeve, tropisch uitje in Flevoland

  De Orchideeën Hoeve, tropisch uitje in Flevoland

  In het hart van Nederland, te midden van de provincie Flevoland, ligt een verrassend leuk uitje: de Orchideeën…

  Lees meer…

 • 5x een romantische stad voor een nachtje weg met je partner

  5x een romantische stad voor een nachtje weg met je partner

  In de drukte van het dagelijks leven, vergeet je weleens hoe belangrijk het is om quality time door…

  Lees meer…

 • Drents-Friese Wold, het grenspareltje van Friesland en Drenthe

  Drents-Friese Wold, het grenspareltje van Friesland en Drenthe

  Weids, ruim, smalle slootjes, grazende koeien en stelpboerderijen. Is dat het beeld wat je schetst als je aan…

  Lees meer…