Slovenië

Let’s go to… Slovenië!


Slovenië, het verborgen juweel van Europa, is als een miniatuur continent ingepakt in één land. Hier kun je ‘s ochtends ontwaken met het uitzicht op sprookjesachtige meren, zoals het betoverende meer van Bled met zijn fotogenieke eilandje middenin, om vervolgens je middag door te brengen in de weelderige groene wijngaarden, proostend met een glas voortreffelijke lokale wijn.

Voor de avonturiers is er de adembenemende schoonheid van de Julische Alpen, waar de paden je leiden door bossen en over bergtoppen, terwijl grotavonturiers zich kunnen vergapen aan de ondergrondse wonderen van de Postojna en Škocjan grotten. En laten we de charmante hoofdstad Ljubljana niet vergeten, een stad zo gezellig en uitnodigend dat je er urenlang doorheen kunt slenteren, af en toe stoppend bij een van de vele café’s aan de rivier.

Slovenië is compact, maar elke kilometer is doordrenkt met natuurlijke schoonheid, hartelijke mensen, en een rijkdom aan culinaire verrassingen, waardoor je je afvraagt waarom dit prachtige land niet al veel eerder op je radar verscheen.

Bezienswaardigheden van Slovenië die niet te missen zijn:

 • Meer van Bled: Dit iconische meer, met zijn pittoreske eilandje en middeleeuwse kasteel dat hoog boven het blauwgroene water uittorent, is een van de meest gefotografeerde plekken in Slovenië. Het combineert natuurlijke schoonheid met historische pracht.
 • Postojna Grot: Een wereldberoemde grottenstelsel, bekend om zijn unieke karstlandschap, indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, en de thuisbasis van de zeldzame ‘menselijke vis’. De grot biedt een unieke treinrit door haar wonderlijke ondergrondse wereld.
 • Ljubljana: De charmante hoofdstad van Slovenië, met zijn levendige sfeer, historische architectuur, de beroemde Drakenbrug, en het kasteel van Ljubljana dat de stad overziet. Het autovrije stadscentrum nodigt uit tot ontspannen verkennen.
 • Triglav Nationaal Park: Het enige nationale park van Slovenië, vernoemd naar de hoogste berg, Triglav. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers, met ongerepte landschappen, heldere meren, diepe kloven en schilderachtige wandelroutes.
 • Škocjan Grotten: Dit UNESCO-werelderfgoed is beroemd om zijn enorme ondergrondse kloof en is een van de grootste bekende ondergrondse canyons ter wereld. Het is een spectaculaire natuurlijke attractie die de kracht en schoonheid van de natuur in Slovenië benadrukt.

Onze artikelen over Slovenië

 • Waarom Piran in Slovenië een bezoekje waard is!

  Waarom Piran in Slovenië een bezoekje waard is!

  De meeste Nederlander die naar Slovienë op vakantie gaan, bezoeken het meer van Bled, Ljubljana en het Triglav…

  Lees meer…

 • De highlights van het mooie Slovenië

  De highlights van het mooie Slovenië

  Slovenië, gelegen in Centraal-Europa, is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschappen en historische bezienswaardigheden.…

  Lees meer…

 • Wandelen langs de highlights in Ljubljana

  Wandelen langs de highlights in Ljubljana

  Als je nog nooit in Ljubljana bent geweest, dan kan ik je aanraden om zo snel mogelijk een…

  Lees meer…