flower fields the netherlands flower fields the netherlands

Bollenvelden in bloei? Hét uitje in de lente!

Woon je in Nederland en heb je nog nooit de bollenvelden bezocht? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar dan wordt het toch echt een keer tijd om de tulpen- en andere bloemenvelden een keer te bezoeken. Waar en wanneer je dit typische Nederlandse uitje het beste kunt plannen, vertellen we in dit artikel.

De bloemen bloeien in april en mei

De lente in Nederland is een feest van kleuren, althans, in de bollenstreken. De maanden april en mei zijn de absolute hoogtepunten. Dit is dé tijd om de uitgestrekte bloemenvelden te bewonderen. Buiten deze maanden mis je helaas het kleurrijke schouwspel van tulpen en andere bloemen.

Iconische tulpenvelden

Nederland en tulpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ieder jaar zijn de velden weer een zee van kleuren, van felrood en geel tot zachtroze en paars. Je kunt deze prachtige velden van dichtbij bekijken, maar houd wel rekening met drukte! Want toeristen van overal ter wereld komen op deze bollenvelden af.

flower fields the netherlands

Meer dan alleen tulpen

Er zijn meer bloemen dan alleen tulpen! Nederland heeft een rijkdom aan bloemenvelden, waaronder narcissen, hyacinten, irissen en lelies. Het leukste is dan ook om een streek te bezoeken die meer dan alleen tulpen heeft.

Waar?

De plek om bloemen te bewonderen is het beroemde Keukenhof in Lisse, hier vind je namelijk meer dan 7 miljoen bloemen. Dit ligt in de Bollenstreek, tussen Haarlem en Leiden, waar ook vele bollenvelden te vinden zijn. Ook de Noordoostpolder in Flevoland zijn populaire bestemmingen voor het bezoeken van de bollenvelden.

Top 3 plekken

Voor de duidelijkheid, hier de top drie plekken voor het bewonderen van bloemen op een rij:

  1. Keukenhof in Lisse: Het grootste bloemenpark ter wereld.
  2. Bollenstreek: Bekend om zijn adembenemende tulpenvelden.
  3. Noordoostpolder: Heeft het grootste aaneengesloten tulpenveld van Nederland.

Bloemencorso

In deze periode is een van de meest spectaculaire en kleurrijke evenementen ongetwijfeld de bloemencorso in de bollenstreek. Dit is ieder jaar in april een ode aan de bloemenpracht van Nederland. Prachtig versierde praalwagens vaak van wel 20 meter lang, rijkelijk bedekt met honderdduizenden bloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen, trekken door de straten van de bollenstreek. Ook dit is een typisch Nederlands uitje dat duizenden bezoekers, zowel uit Nederland als uit de rest van de wereld trekt. Lekker druk dus, maar echt een feestje! Dus mocht je de mogelijkheid hebben om de bloemencorso bij te wonen, is dat zeker een aanrader.

flower fields the netherlands

Nog een paar tips

Wil je de bloemen fotograferen? Bezoek dan de zeker Keukenhof! Wil je jezelf in een bollenveld op de foto zetten, doe dat dan alleen daar waar het is toegestaan! Respecteer de bollenvelden én de waarschuwingsborden.

Kom op de fiets of huur een fiets! Combineer je bezoek aan de bollenvelden met andere leuke uitjes, zoals een dagje Haarlem, het strand of één van deze andere typisch Hollandse uitjes!