Let’s go… Portugal!

Oppervlakte: Portugal is een land gelegen in het zuidwesten van Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 92.090 vierkante kilometer.

Bevolking: In september 2021 had Portugal een geschatte bevolking van ongeveer 10,3 miljoen inwoners. Het is een van de kleinere landen in Europa qua bevolkingsaantal.

Hoofdstad: De hoofdstad van Portugal is Lissabon. Het is niet alleen het politieke centrum van het land, maar ook een belangrijk economisch, cultureel en toeristisch centrum.

Taal: De officiële taal van Portugal is Portugees. Het Portugees is een Romaanse taal en wordt ook gesproken in andere delen van de wereld, zoals Brazilië, Angola, Mozambique en andere voormalige Portugese koloniën.

Regeringsvorm: Portugal is een republiek met een parlementair systeem. De president is het staatshoofd, terwijl de regering wordt geleid door de premier.

Munteenheid: De munteenheid van Portugal (en andere landen in de eurozone) is de euro (€).

Geschiedenis: Portugal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het was een van de grootste maritieme mogendheden in de 15e en 16e eeuw, met een belangrijke rol in de ontdekkingsreizen en de Age of Discovery. Het land vestigde koloniën in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Cultuur: Portugal heeft een rijke culturele erfenis, met invloeden uit verschillende historische periodes en culturen. Het land staat bekend om zijn fadomuziek, een melancholische muziekstijl die diepgeworteld is in de Portugese cultuur. Portugal heeft ook een bloeiende literaire traditie en heeft veel invloedrijke schrijvers voortgebracht.

jeep safari porto santo