Let’s go… Frankrijk!

Oppervlakte: Frankrijk is een land gelegen in West-Europa en beslaat een oppervlakte van ongeveer 551.695 vierkante kilometer. Het is het grootste land in de Europese Unie en het op twee na grootste land in Europa, na Rusland en Oekraïne.

Bevolking: In september 2021 had Frankrijk een geschatte bevolking van ongeveer 67 miljoen inwoners. Het is het op twee na meest bevolkte land in de Europese Unie, na Duitsland en de grootste bevolking binnen de Europese Unie.

Hoofdstad: De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Het is niet alleen het politieke centrum van het land, maar ook een belangrijk wereldwijd centrum voor kunst, cultuur, mode, gastronomie en politiek.

Taal: De officiële taal van Frankrijk is Frans. Het Frans is ook een van de meest gesproken talen ter wereld en wordt erkend als een belangrijke internationale taal.

Regeringsvorm: Frankrijk is een semi-presidentiële republiek met een gemengd presidentieel-parlementair systeem. De president is het staatshoofd en de regeringsleider is de premier.

Munteenheid: De munteenheid van Frankrijk (en de meeste andere landen in de Europese Unie) is de euro (€).

Geschiedenis: Frankrijk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Het heeft door de eeuwen heen een invloedrijke rol gespeeld in Europese politieke, culturele en militaire zaken. Frankrijk was een belangrijke speler in de vorming van moderne naties en was betrokken bij verschillende oorlogen en conflicten in de loop van de geschiedenis.

Cultuur: Frankrijk heeft een buitengewoon rijke culturele erfenis en heeft vele invloedrijke schrijvers, filosofen, kunstenaars, componisten en wetenschappers voortgebracht. Het land staat bekend om zijn kunstwerken, architectuur, literatuur, mode en gastronomie. Franse keuken wordt wereldwijd gewaardeerd en erkend als een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur.