Let’s go… Belgie!

Oppervlakte: België is een land gelegen in West-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 30.689 vierkante kilometer. Het is een relatief klein land in vergelijking met sommige van zijn buurlanden.

Bevolking: In september 2021 had België een geschatte bevolking van ongeveer 11,5 miljoen inwoners. Het is een van de dichter bevolkte landen in Europa.

Hoofdstad: De hoofdstad van België is Brussel. Het is niet alleen het politieke centrum van het land als de zetel van de Belgische regering en het parlement, maar ook de administratieve hoofdstad van de Europese Unie.

Taal: België heeft drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Het Nederlands wordt gesproken in Vlaanderen, het noordelijke deel van het land. Het Frans wordt gesproken in Wallonië, het zuidelijke deel, en het Duits wordt gesproken in een klein gebied in het oosten van het land, in de buurt van de Duitse grens.

Regeringsvorm: België is een federale parlementaire democratie met een constitutionele monarchie. De koning is het staatshoofd, terwijl de regering wordt geleid door de premier.

Munteenheid: De munteenheid van België (en andere landen in de eurozone) is de euro (€).

Geschiedenis: België heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het land werd oorspronkelijk gevormd als een bufferstaat tussen grote Europese mogendheden. In de 19e eeuw werd het een onafhankelijk koninkrijk.

Cultuur: België heeft een diverse en levendige cultuur, met invloeden uit verschillende regio’s en talen. Het land staat bekend om zijn beroemde strips, zoals Kuifje (Tintin) en De Smurfen, evenals zijn chocolade, bier en culinaire tradities zoals wafels en mosselen.