Finland

Let’s go to… Finland!

Finland is het land waar de sauna heilig is, het noorderlicht danst, en rendieren meer zijn dan alleen de helpers van de Kerstman. Het is een plek waar de natuur nog echt wild is; je kunt er verdwalen in de uitgestrekte bossen, kajakken tussen duizenden meren of skiën onder een hemel die in vlammen lijkt te staan.

En laten we het Finse design niet vergeten, dat strak, functioneel, en overal aanwezig is, van koffiekopjes tot stadsgebouwen. Finland is als die rustige vriend die je meeneemt op avontuur in de wildernis, je leert hoe je een vuur maakt (en er vervolgens een sauna mee opwarmt), en eindigt met een verfrissende duik in een ijskoud meer. Met de lange, zonovergoten zomerdagen en de betoverende, sneeuwrijke winters, biedt Finland een unieke ervaring voor elke bezoeker, compleet met een garantie op persoonlijke ruimte en stilte. Welkom in Finland, waar het alledaagse leven een vleugje magie heeft.

De bezienswaardigheden in Finland

  • Suomenlinna: Een uitgestrekte zeevesting gelegen op een groep eilanden voor de kust van Helsinki. Gebouwd in de 18e eeuw door de Zweden, is het nu een populaire plek voor zowel toeristen als locals, vol met historie, musea, en kunstgalerijen.
  • Het Noorderlicht: Finland is een van de beste plaatsen ter wereld om dit adembenemende natuurverschijnsel te ervaren, vooral in Lapland, ver boven de poolcirkel, waar de aurora borealis op heldere winternachten de hemel verlicht.
  • De Kerstman en het Kerstdorp in Rovaniemi: Gelegen op de poolcirkel, is Rovaniemi officieel de woonplaats van de Kerstman. Bezoekers kunnen het hele jaar door de Kerstman ontmoeten, zijn postkantoor bezoeken, en genieten van de feestelijke sfeer.
  • De Finse Sauna: Een essentieel onderdeel van de Finse cultuur, er zijn door het hele land duizenden sauna’s te vinden, van openbare sauna’s in steden tot afgelegen sauna’s bij meren. Een authentieke Finse sauna ervaring is een must voor elke bezoeker.
  • Het Nationaal Park Oulanka: Een adembenemend mooi nationaal park in het noordoosten van Finland, bekend om zijn rijke flora en fauna, spectaculaire watervallen, en de beroemde Karhunkierros trektocht, die bezoekers door een van de meest indrukwekkende landschappen van het land leidt.