Italie

Let’s go to… Italië!


Italië, het land waar de pasta al dente is en de geschiedenis je op elke hoek aankijkt, is een feest voor zowel de ziel als de smaakpapillen. Stel je voor: je slentert door de straatjes van Rome met een gelato in de hand, verloren in een labyrint van levendige piazza’s en eeuwenoude ruïnes.

Maar wacht, er is meer! Hoog in de noordelijke regionen, waar de Alpen de hemel kussen, ligt Zuid-Tirol, een plek waar Italië en Oostenrijk een smakelijke cultuurmix vormen. Hier kun je ‘s ochtends wandelen door adembenemende berglandschappen en ‘s middags neerploffen in een knusse berghut voor een bord knoedels of een schnitzel, met uitzicht dat rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt te komen. Italië biedt een verleidelijke mix van kunst, muziek, mode en, laten we eerlijk zijn, pizza die zo goed is dat je nooit meer tevreden zult zijn met de afhaalvariant.

Van de fluisterende kanalen van Venetië tot de zonovergoten heuvels van Toscane en de sneeuwbedekte pieken van Zuid-Tirol, Italië is als die charismatische vriend die nooit ophoudt je te verbazen en te verwennen. Kom voor de monumenten, blijf voor de mozzarella, en verlies je hart aan de ongeëvenaarde schoonheid van dit land.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Italië:

 • Het Colosseum: Dit iconische amfitheater in het hart van Rome is een van de grootste architectonische en technische wonderen van de antieke wereld, en biedt een venster op het leven en de geschiedenis van het oude Romeinse rijk.
 • De Toren van Pisa: Wereldberoemd om zijn onbedoelde neiging, is de Toren van Pisa een must-see voor bezoekers. Dit architecturale project uit de middeleeuwen trekt mensen aan van over de hele wereld om zijn schoonheid te bewonderen en de iconische scheve pose na te bootsen.
 • Venetië: De stad van kanalen, gondels, en prachtige architectuur. Venetië, met zijn schilderachtige waterwegen, historische gebouwen en het San Marco-plein, is een unieke bestemming die de rijke geschiedenis en romantische sfeer van Italië belichaamt.
 • Cinque Terre: Een schilderachtige kustregio bestaande uit vijf adembenemend mooie dorpjes aan de Italiaanse Rivièra. De kleurrijke huizen, steile terrassen, en de azuurblauwe zee maken Cinque Terre tot een paradijselijke ontsnapping.
 • Het Vaticaan: De kleinste onafhankelijke staat ter wereld, gelegen in het hart van Rome. Het Vaticaan herbergt religieuze en culturele schatten zoals de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel met Michelangelo’s beroemde fresco’s, en de Vaticaanse Musea vol kunstwerken verzameld door de pausen door de eeuwen heen.

Meer lezen over Italië:

 • Kerstmarkten in het buitenland

  Kerstmarkten in het buitenland

  Zeg ik kerstmarkt, dan zeg jij kraampjes vol kerstversiering, gluhwein en koortjes die kerstliedjes zingen. Het bezoeken van…

  Lees meer…

 • Wat je moet doen en zien in Rome

  Wat je moet doen en zien in Rome

  Ben je nog nooit eerder in de wereldstad Rome geweest? Dan zou ik zeggen, boeken die handel en…

  Lees meer…

 • 3x de mooiste meren van Zuid-Tirol

  3x de mooiste meren van Zuid-Tirol

  In Zuid-Tirol, in de Italiaanse Alpen, vind je de mooiste, smaragdgroen gekleurde meren van Italië. Onze top drie…

  Lees meer…