Let’s go… Italie!

Oppervlakte: Italië is een land gelegen in Zuid-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 301.340 vierkante kilometer. Het is het op vijf na grootste land in Europa.

Bevolking: In september 2021 had Italië een geschatte bevolking van ongeveer 60 miljoen inwoners. Het is het op drie na meest bevolkte land in de Europese Unie, na Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Hoofdstad: De hoofdstad van Italië is Rome. Het is niet alleen de politieke hoofdstad van het land, maar ook een historisch en cultureel centrum, bekend om zijn oude monumenten en architectuur.

Taal: De officiële taal van Italië is Italiaans. Het Italiaans wordt over de hele wereld gesproken en heeft een belangrijke rol gespeeld in kunst, cultuur en literatuur.

Regeringsvorm: Italië is een parlementaire republiek met een gemengd presidentieel-parlementair systeem. De president is het staatshoofd, terwijl de premier de regeringsleider is.

Munteenheid: De munteenheid van Italië (en andere landen in de eurozone) is de euro (€).

Geschiedenis: Italië heeft een rijke en complexe geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het was de bakermat van de Romeinse beschaving, die een enorme invloed had op de westerse cultuur. In de middeleeuwen kende Italië een periode van grote culturele en artistieke bloei, bekend als de Italiaanse renaissance. Na een periode van politieke fragmentatie, verenigde Italië zich in de 19e eeuw en werd het een republiek na de Tweede Wereldoorlog.

Cultuur: Italië heeft een rijke culturele erfenis en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan kunst, literatuur, architectuur, muziek en wetenschap. Het land staat bekend om zijn kunstwerken, historische steden, culinaire tradities en mode-industrie.

rome bezienswaardigheid
zuid tirol mooiste meren