Griekenland

Let’s go to… Griekenland!


Griekenland is het ultieme decor voor je Instagram-feed, met zijn schitterende blauwe wateren, witgekalkte huisjes, en ruïnes die zo stokoud zijn dat ze bijna verhalen kunnen vertellen. Stel je voor dat je geniet van een zonsondergang in Santorini, met een glas ouzo in de ene hand en een vork vol verse tzatziki in de andere, terwijl je je afvraagt of de Griekse goden hier misschien nog ergens ronddwalen.

Griekenland is het land waar de mensen zo hartelijk zijn dat je je binnen een uur al familie voelt en waar je elke dag eindigt met meer vrienden dan je had toen de dag begon. Het is een plek waar je kunt zwemmen in kristalhelder water, de geheimen van oude tempels kunt ontrafelen, of gewoon kunt luieren in een hangmat met het gevoel dat je de tijd hebt verslagen. Kortom, Griekenland is als een levendige oude oom die de beste feesten geeft en de boeiendste verhalen vertelt; een vakantie hier voelt als een duik in de geschiedenis, maritiem avontuur, en een culinaire hemel, allemaal in één.

Belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland:

 • De Akropolis van Athene: Dit iconische monument staat symbool voor de glorie van het oude Griekenland. Met het Parthenon als het meest opvallende gebouw, biedt de Akropolis een ongeëvenaard uitzicht over Athene en een diepe duik in de geschiedenis.
 • Santorini: Bekend om zijn adembenemende zonsondergangen, witgekalkte huizen met blauwe daken en prachtige stranden, is Santorini de juweel van de Egeïsche Zee en een must-see voor elke bezoeker van Griekenland.
 • Delphi: Ooit beschouwd als het centrum van de wereld in het oude Griekenland, is deze archeologische site thuis aan de beroemde orakel van Delphi, het theater, en het stadion, tegen een achtergrond van indrukwekkende berglandschappen.
 • Meteora: Deze opmerkelijke rotsformaties zijn bekroond met eeuwenoude kloosters, die bijna onmogelijk lijken in hun constructie. Meteora combineert natuurlijke schoonheid met spirituele geschiedenis op een manier die nergens anders te vinden is.
 • De oude stad van Rhodos: Deze goed bewaarde middeleeuwse stad biedt een reis terug in de tijd met zijn indrukwekkende vestingmuren, kronkelende steegjes, en historische gebouwen. Het is een levendig voorbeeld van de geschiedenis die nog steeds deel uitmaakt van het dagelijks leven.

Meer over Griekenland:

 • Amorgos | Wat te doen op dit Griekse eiland

  Amorgos | Wat te doen op dit Griekse eiland

  Het Griekse eiland Amorgos is voor veel Nederlanders nog vrij onbekend. Het is dan ook geen eiland waar…

  Lees meer…