highlights in Parijs highlights in Parijs

De absolute highlights van Parijs, die je gewoon niet kunt missen

Parijs is een stad die bekend staat om haar prachtige architectuur, kunst en cultuur. Voor ons is het de stad van de liefde. Een stad waar we graag onze kinderen mee naartoe nemen. En iedere keer als we in Parijs zijn, bezoeken we naast nieuwe plekken, zoals leuke wijken in Parijs, ook telkens weer onze favoriete plekken. Je kunt er simpelweg geen genoeg van krijgen.

Dus of je nu voor het eerst in Parijs bent of er al vaker bent geweest, hier zijn een aantal absolute highlights die je gewoon niet kunt missen tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest iconische monument van Parijs en een van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld. Het is ontworpen door Gustave Eiffel en gebouwd in 1889 ter ere van de Wereldtentoonstelling. De toren is meer dan 300 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer het niet de eerste keer in Parijs is, is het heerlijk om in het park te zitten en vanaf de grond deze highlight van Parijs te bewonderen.

highlights in Parijs

Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren

Als je de Eiffeltoren wil beklimmen, koop dan je tickets van tevoren online. Je kunt ook ter plaatse een ticket kopen, maar dan zou het kunnen dat je langer moet wachten.

Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk naar de Eiffeltoren te gaan, het is dan een stuk rustiger bij deze highlight van Parijs. De Eiffeltoren is elke dag van de week geopend, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.

Er is beveiliging bij de Eiffeltoren en je moet door een controle bij de ingang. Zorg ervoor dat je geen voorwerpen meeneemt die niet zijn toegestaan, zoals scherpe voorwerpen of explosieven.

Als je last hebt van hoogtevrees, kun je overwegen om alleen tot de tweede verdieping te gaan. Dit is nog steeds een prachtig uitzichtpunt en je kunt genieten van het uitzicht zonder al te ver omhoog te moeten kijken. Maar dan nog, ook de tweede verdieping is al best hoog voor iemand met hoogtevrees.

Er zijn verschillende restaurants en cafés op de Eiffeltoren waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Maar wat wij aanraden is picknicken in op het grasveld. Dus neem gerust een lekker picknick mee en ga een middagje picknicken bij de Eiffeltoren.

Het Louvre

Het Louvre is een van de grootste en meest beroemde kunstmusea ter wereld. Het bevat meer dan 35.000 kunstwerken, waaronder de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. En tuurlijk moet je het Louvre een keer van binnen bezocht hebben, maar het gebouw zelf is wat ons betreft al indrukwekkend genoeg! Met zijn prachtige architectuur en binnenplaatsen is dit een van de absolute highlights in Parijs.

highlights in Parijs

Tips voor een bezoek aan het Louvre

Het Louvre is een populaire bestemming en kan erg druk worden, vooral tijdens het hoogseizoen. Om te voorkomen dat je lang in de rij moet staan om binnen te komen, kun je het beste je tickets van tevoren kopen via de officiële website van het museum of een betrouwbare ticketverkoper.

Het Louvre is een enorm museum en het kan overweldigend zijn als je niet weet waar je naartoe moet. Bekijk de plattegrond van het museum voordat je gaat en plan welke delen je wilt zien. Op die manier kun je je tijd efficiënter besteden en hoef je niet door het hele museum te dwalen om te vinden wat je zoekt.

Het Louvre heeft strenge veiligheidsmaatregelen en je moet door een beveiligingscontrole voordat je het museum binnenkomt. Neem daarom alleen het nodige mee, zodat je door de controle kunt komen zonder problemen.

Het Louvre heeft enkele van de meest waardevolle en bekende kunstwerken ter wereld. Respecteer de kunstwerken door ze niet aan te raken, niet te flitsen tijdens het fotograferen en geen eten of drinken te nuttigen in de buurt van de kunstwerken.

Het Louvre biedt audiotours en rondleidingen met een gids aan. Dit kan nuttig zijn als je meer wilt weten over de kunstwerken en de geschiedenis achter het museum.

Het Louvre kan erg druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen en in het weekend. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag gaan. Daarbij is het een enorm museum en er zijn veel mensen die het willen bezoeken. Wees geduldig en geniet van de ervaring, ook als het druk is.

De Notre-Dame

De Notre-Dame is een van de bekendste kathedralen ter wereld en een van de grootste meesterwerken van de gotische architectuur. Mijn kinderen kennen het natuurlijk van de Disneyfilm De Klokkenluider van de Notre Dame Het werd gebouwd tussen de 12e en 14e eeuw en heeft een prachtig interieur met veel kunstwerken en religieuze artefacten.

highlights in Parijs

Tips voor een bezoek aan de Notre-Dame

De Notre-Dame is doorgaans geopend van 7.45 uur tot 18.45 uur (tot 19.15 uur in de zomer) en is het hele jaar door elke dag geopend. Houd er echter rekening mee dat de kathedraal momenteel gesloten is vanwege de restauratiewerkzaamheden na de brand in 2019.

Het bezoek aan de kathedraal is gratis, maar er kunnen kosten zijn voor toegang tot de torens, het schip en het koor.

Vanwege het religieuze karakter van de kathedraal wordt bezoekers gevraagd om respectvol gekleed te zijn en geen korte broeken, korte rokken of mouwloze shirts te dragen.

Vanwege recente veiligheidsproblemen in Parijs is er nu een veiligheidscontrole bij de ingang van de kathedraal. Zorg ervoor dat u geen verboden items bij u heeft, zoals wapens, messen, flessen of andere gevaarlijke voorwerpen.

Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding door de kathedraal, zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals audiogidsen en rondleidingen met een gids.

Fotograferen is toegestaan in de kathedraal, maar flitsen zijn niet toegestaan.

De Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een van de meest beroemde en drukste straten ter wereld. Het is een van de belangrijkste winkelstraten van Parijs, maar het meest speciale is uiteraard het uitzicht op de Arc de Triomphe. Dit is een monument ter ere van de Franse soldaten die hebben gevochten en gestorven zijn in de Napoleontische en andere oorlogen.

highlights in Parijs

Tips voor een bezoek aan De Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een winkelparadijs met talloze winkels, restaurants en cafés. Je vindt er enkele van de meest exclusieve merken ter wereld, zoals Louis Vuitton, Cartier en Chanel. Maar houd er rekening mee dat deze winkels over het algemeen duur zijn. Er zijn ook betaalbare winkels in de straat te vinden.

Het is een beroemde maar ook erg drukke straat met veel verkeer en voetgangers. Wees voorzichtig bij het oversteken van de weg en volg de verkeersregels. Er zijn ook fietspaden en huurfietsen beschikbaar als je de straat op een andere manier wilt verkennen.

De Champs-Élysées is de thuisbasis van verschillende evenementen, waaronder de Tour de France-afsluiting en de Bastille-dagparade. Check de evenementenkalender om te zien welke evenementen plaatsvinden tijdens je bezoek.

Naast de Arc de Triomphe vind je ook de Place de la Concorde, een andere higlight van Parijs aan de Champs-Élysées.

De Champs-Élysées is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Metrostations Franklin D. Roosevelt, Champs-Élysées-Clémenceau en George V liggen allemaal op loopafstand van de straat.

De Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur is een basiliek die gebouwd is op de top van de Montmartre heuvel, het hoogste punt van Parijs. Hier vind je een spectaculair uitzicht op de stad. Het interieur van de basiliek is prachtig versierd met glas-in-loodramen en mozaïeken. De Sacré-Cœur is van binnen een bezoek waard, maar ook buiten is er van alles te beleven. Je kunt gerust een halve dag uittrekken voor het kijken naar de vele straatartiesten, kunstenaars en gewone mensen.

Met kinderen in Parijs? Bezoek dan de Miraculous highlights in Parijs

highlights in Parijs

Tips voor een bezoek aan De Sacré-Cœur

Houd er rekening mee dat de Sacré-Cœur een heilige plek is, dus het is belangrijk om gepaste kleding te dragen. Korte broeken, korte rokken, en tanktops zijn niet toegestaan ​​en kunnen resulteren in geweigerde toegang.

De Sacré-Cœur is dagelijks geopend van 6 uur ‘s ochtends tot 22:30 uur ‘s avonds. Het beklimmen van de koepel is mogelijk vanaf 8:30 uur tot 20:00 uur ‘s avonds.

Het bezoeken van de kerk is gratis, maar het beklimmen van de koepel is niet gratis. Uiteraard is het tarief hoger is als je met de lift gaat in plaats van de trap.

Fotograferen in de kerk is over het algemeen toegestaan, maar flitsen zijn verboden. Het gebruik van selfiesticks is binnen ook niet toegestaan.

De Sacré-Cœur is bereikbaar met de metro (lijn 2 en 12) en met de bus (lijnen 30, 31, 80, en 85). Er gaat een toeristentreintje naar de top, hier moet je uiteraard voor betalen. Lopen kan ook, maar bedenk wel dat het een steile klim is naar de top van de heuvel, dus het kan zeker vermoeiend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *