Emily in Paris filmlocaties Emily in Paris filmlocaties

Emily in Paris; de 20 leukste filmlocaties!

De Netflix serie ‘Emily in Paris’ heeft bij veel mensen de liefde voor Parijs weer aangewakkerd. Wie wil er nou niet zo’n droomleven leiden? Lijkt me heerlijk, maar voor nu blijft het bij de Emily in Paris filmlocaties bezoeken!

Emily in Paris

Even kort over de serie Emily in Paris. Emily in Paris is een romantische komedieserie die draait om de avonturen van de Amerikaanse marketingexpert Emily Cooper (gespeeld door Lily Collins) in Parijs. Emily verhuist naar Parijs voor haar droombaan bij een marketingbedrijf en moet wennen aan het leven in een nieuwe stad, een nieuwe baan en nieuwe relaties. Terwijl ze haar weg vindt in Parijs, probeert Emily haar carrière te bevorderen, haar collega’s en vrienden te begrijpen en haar liefdesleven te navigeren. De serie is gemaakt door Darren Star en werd uitgebracht op Netflix in 2020. Inmiddels is er ook een tweede en derde seizoen.

Emily in Paris is een beetje cringy, maar een heerlijke serie om bij weg te dromen. De volgende keer als je Parijs en de filmlocaties van Emily in Paris bezoekt, zul je heel anders kijken naar de stad van de liefde. Want of je nu een diehard ‘Emily in Paris’-fan bent of niet, het valt niet te ontkennen dat de filmlocaties van de hitserie fantastisch zijn. Van verscholen cafés en glamoureuze restaurants tot bekende bezienswaardigheden, het is een geweldige ode aan een heerlijke stad!

Dus, waar is ‘Emily in Paris’ gefilmd? Ja, duh, in Parijs. Maar waar precies? En kun je een van deze filmlocaties ook bezoeken?

 1. Rue de l’Abreuvoir: Dit is een straatje in Montmartre dat bekend staat om zijn schilderachtige charme en romantische uitstraling. Het is te zien in de aflevering “La Vie en Rose” waar Emily haar foto’s maakt.
 2. Café de Flore: Een historisch café in het 6e arrondissement van Parijs dat bekend staat om zijn traditionele Franse sfeer. Het is te zien in de aflevering “Faux Amis” waar Emily een ontmoeting heeft met Thomas.
 3. Jardin des Tuileries: Dit is een beroemd park in het centrum van Parijs en is te zien in de aflevering “Ringarde” waar Emily en Mindy hun lunchpauze doorbrengen.
 4. Place de l’Estrapade: Dit is een plein in het 5e arrondissement van Parijs en is te zien in de aflevering “French Ending” waar Emily en Gabriel hun laatste romantische moment hebben.
 5. Palais Garnier: Dit is een beroemd operahuis in Parijs en is te zien in de aflevering “La Grande Illusion” waar Emily en Mindy de opera bijwonen.
 6. Pont Alexandre III: Deze brug over de Seine is een populaire toeristische attractie in Parijs vanwege zijn prachtige architectuur en uitzicht op de Eiffeltoren. Het is te zien in de aflevering “Sexy or Sexist” waar Emily en Sylvie een wandeling maken.
 7. Place Vendôme: Dit is een chique plein in het 1e arrondissement van Parijs, bekend om zijn luxe juwelierszaken en hotels. Het is te zien in de aflevering “A Kiss Is Just a Kiss” waar Emily en Camille elkaar ontmoeten voor de lunch.
 8. Le Grand Véfour: Dit is een historisch restaurant in het hart van Parijs, bekend om zijn haute cuisine en elegant interieur. Het is te zien in de aflevering “La Féte des Amis” waar Emily en Gabriel een romantisch diner hebben.
 9. Musée des Arts Forains: Dit is een museum in het 12e arrondissement van Parijs gewijd aan de geschiedenis van kermisattracties en amusement. Het is te zien in de aflevering “Family Affair” waar Emily en haar vrienden deelnemen aan een traditioneel Frans kerstfeest.
 10. Château de Sonnay: Dit is een kasteel in de Loire-vallei, ongeveer twee uur rijden van Parijs, dat bekend staat om zijn wijnmakerij. Het is te zien in de aflevering “Family Affair” waar Emily en haar vrienden een weekendje weg gaan.
 11. Maison de la Radio: Dit is een iconisch gebouw in het 16e arrondissement van Parijs, bekend om zijn indrukwekkende architectuur en radiostudio’s. Het is te zien in de aflevering “Ringarde” waar Emily werkt aan een campagne voor de radio.
 12. Place Dauphine: Dit is een driehoekig plein op het Île de la Cité in het centrum van Parijs, omgeven door historische gebouwen en restaurants. Het is te zien in de aflevering “Family Affair” waar Emily en haar vrienden een potje jeu de boules spelen.
 13. Parc des Buttes-Chaumont: Dit is een groot park in het 19e arrondissement van Parijs, met heuvels, meren, watervallen en een indrukwekkende rotsformatie. Het is te zien in de aflevering “Faux Amis” waar Emily en Thomas gaan joggen.
 14. Place de la Concorde: Dit is een groot plein in het 8e arrondissement van Parijs, met een prachtige fontein, standbeelden en een uitzicht op de Champs-Élysées. Het is te zien in de aflevering “Faux Amis” waar Emily en Thomas op de fiets door Parijs rijden.
 15. Le Château de Villette: Dit is een kasteel in de buurt van Parijs dat bekend staat om zijn prachtige tuinen en architectuur. Het is te zien in de aflevering “La Vie en Rose” waar Emily en haar collega’s een weekendje weg gaan voor een teambuilding.
 16. Le Palais Garnier: Dit is een iconisch operahuis in het 9e arrondissement van Parijs, met een prachtige architectuur en interieur. Het is te zien in de aflevering “French Ending” waar Emily en Gabriel een operavoorstelling bijwonen.
 17. Hôtel Le Meurice: Dit is een luxe hotel in het 1e arrondissement van Parijs, bekend om zijn elegantie en historische charme. Het is te zien in de aflevering “French Ending” waar Emily en Gabriel verblijven tijdens hun romantische weekendje weg.
 18. Musée Rodin: Dit is een museum in het 7e arrondissement van Parijs, gewijd aan de werken van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin. Het is te zien in de aflevering “La Vie en Rose” waar Emily en Camille een bezoek brengen aan het museum.
 19. Le Bristol Paris: Dit is een vijfsterrenhotel in het 8e arrondissement van Parijs, bekend om zijn luxe en stijlvolle interieur. Het is te zien in de aflevering “Emily’s Two Lovers” waar Emily en haar vrienden verblijven tijdens hun weekendje weg.
 20. Le Jardin du Luxembourg: Dit is een groot park in het 6e arrondissement van Parijs, met een prachtige tuin en vijvers. Het is te zien in de aflevering “Emily’s French Christmas” waar Emily en haar vrienden gaan schaatsen.

Kortom, de serie is echt een visueel feestje voor iedereen die van Parijs houdt en is een geweldige manier om inspiratie op te doen voor je eigen reis naar de stad van de liefde. We hopen dat deze tips je inspireren om de filmlocaties van Emily in Paris zelf te bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *