Tintagel Castle Tintagel Castle

Tintagel Castle, het kasteel van Koning Athur

Cornwall heeft wel een beetje ons hart gestolen! Een van de redenen is natuurlijk het heerlijke vissersdorpje Looe. Maar ook om de adembenemende kliffen aan de kust van Cornwall! Op één van deze mystieke kliffen bevindt zich Tintagel Castle, een plaats doordrenkt met legendes en de betoverende erfenis van Koning Arthur.

Het kasteel van Koning Athur

Het verhaal van Koning Arthur en zijn magische zwaard Excalibur is al eeuwenlang een bron van fascinatie. Tintagel Castle wordt beschouwd als de geboorteplaats van Arthur. Volgens de legende zou Uther Pendragon, de vader van Arthur, zijn liefde voor Igraine hebben geconsumeerd op deze dramatische plek. Het is dan ook geen wonder dat Tintagel Castle een aura van mysterie en romantiek uitstraalt.

Het pad naar Tintagel Castle

Terwijl je het pad bewandelt dat naar Tintagel Castle leidt, word je overweldigd door het adembenemende landschap. De torenhoge kliffen bieden een panoramisch uitzicht op de azuurblauwe zee, terwijl de wind je haren streelt. De ruïnes van het kasteel zijn met elkaar verbonden door een brug die boven een diepe kloof hangt, wat al een bezienswaardigheid op zich is.

Tintagel Castle

In de afgelopen decennia hebben archeologen opgravingen uitgevoerd op het terrein van Tintagel Castle, waardoor ze nieuwe inzichten hebben verkregen in de geschiedenis van deze plek. Ze hebben prachtige artefacten gevonden, variërend van kostbare juwelen tot fragmenten van aardewerk. Deze ontdekkingen hebben geholpen om een beter beeld te krijgen van hoe het kasteel eruitzag in de tijd van Arthur en hebben de legendarische verhalen tot leven gebracht.

Tintagel Castle

Creatieve inspiratie

Tintagel Castle heeft door de eeuwen heen talloze kunstenaars, schrijvers en dichters geïnspireerd. En dat kan ik mij heel goed voorstellen. De dramatische kliffen, de oceaan die buldert en de ruïnes van het kasteel is me toch een sfeertje, kan niet anders dan dat het je fantasie prikkelt. Middeleeuwse legenden tot moderne romans, Tintagel Castle is de bron van creativiteit en heeft zijn stempel gedrukt op de literatuur en kunstwerken van vele generaties.

Als je dol bent op het magische verhaal van Koning Arthur en Tintagel Castle, dan moet je deze legendarische plek zeker zelf bezoeken. Als beloning vind je het grote beeld met het legendarische zwaard van Koning Arthur.

Tintagel Castle

Maar ook wanneer het verhaal je niet zo interesseert, is het zeker een bezoek waard! Tintagel Castle is veel meer dan alleen een ruïne op een klif. Het is een plaats waar geschiedenis, legende en natuur samenkomen. Dus of je nu een fervent fan bent van de Arthur legendes of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, Tintagel Castle zal je zeker betoveren.

Waar Tintagel Castle ligt

Tintagel Castle is gelegen aan de noordkust van Cornwall, Engeland. Het kasteel bevindt zich op het schiereiland Tintagel, nabij het gelijknamige dorp Tintagel.

Hoe je er komt

Met de auto: Als je met de auto reist, kun je Tintagel bereiken via de A39, die ook wel bekend staat als de Atlantic Highway. Volg de borden naar Tintagel en er zijn verschillende parkeergelegenheden beschikbaar (zie hieronder voor meer informatie over parkeren).

Met het openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde treinstation is Bodmin Parkway, op ongeveer 35 km afstand van Tintagel. Vanaf het station kun je een bus of taxi nemen naar Tintagel. Er zijn ook directe busverbindingen beschikbaar vanuit nabijgelegen steden zoals Newquay en Wadebridge.

Tintagel Castle

Parkeren bij Tintagel Castle

Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Tintagel, maar vanwege de populariteit van de bezienswaardigheid kan het in het hoogseizoen druk zijn. Hier zijn enkele opties voor parkeren:

  • Tintagel Castle Visitors Centre Car Park: Dit is de dichtstbijzijnde parkeerplaats bij Tintagel Castle. Het is een betalende parkeerplaats en de tarieven variëren afhankelijk van de duur van het parkeren.
  • Tintagel Village Car Park: Dit is een iets verder gelegen parkeerplaats, maar op loopafstand van het dorp en de toegangspunten naar Tintagel Castle. Ook hier gelden parkeertarieven.

Toegang tot Tintagel Castle

De toegangsprijzen voor Tintagel Castle variëren afhankelijk van het seizoen en het type ticket dat je kiest. Het is raadzaam om de officiële website van English Heritage (de organisatie die Tintagel Castle beheert) te raadplegen voor de meest actuele informatie over de toegangsprijzen en openingstijden.

Tintagel Castle beschikt over verschillende faciliteiten om bezoekers van dienst te zijn, waaronder:

  • Bezoekerscentrum: Hier kun je informatie krijgen over het kasteel, de geschiedenis en de beste manier om het terrein te verkennen.
  • Winkels en cafés: Er zijn verschillende winkels en cafés in de buurt waar je souvenirs kunt kopen of kunt genieten van een hapje en drankje.

Nog wat handige tips:

  • Het terrein van Tintagel Castle kan ruig en oneffen zijn, dus comfortabele wandelschoenen zijn aan te raden.
  • Vergeet niet om warme kleding en regenkleding mee te nemen, aangezien het weer aan de kust van Cornwall onvoorspelbaar kan zijn.
  • Het is ook verstandig om voldoende water mee te nemen, vooral op warme dagen, omdat er geen drinkwaterbronnen op het terrein zijn.
  • Je kunt de eerste wandeling skippen door met een soort van treintje naar de ingang van Tintagel Castle te rijden. Uiteraard betaal je hier een klein bedrag voor.

Met deze praktische informatie in gedachten, ben je nu goed voorbereid om Tintagel Castle te verkennen en jezelf onder te dompelen in de magie en legendes van Koning Arthur. Geniet van je avontuur!