Looe cornwall Looe cornwall

Looe, één van de leukste vissersdorpjes van Cornwall

Looe is wat ons betreft één van de leukste vissersdorpjes van Cornwall! Terwijl je door de geplaveide straatjes slentert, de geur van de zee inademt en het geluid van klotsende golven hoort, zul je meteen verliefd worden op de onmiskenbare charme van deze pittoreske bestemming. En als er één activiteit is die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Looe, dan is het wel het krabvissen langs de kade. Bereid je voor op een activiteit waar de kinderen geen genoeg van kunnen krijgen.

Voor we het vissersdorpje Looe ontdekten, hadden we geen idee! We waren nog helemaal onder de indruk van de fossielen van de Jurassic Coast! Maar voor we het wisten stonden we nu hier op de kade, gewapend met een emmer en een touw met een aas eraan.

Laat het aas maar zakken

Het zoute water van de Atlantische Oceaan golft rustig om je heen terwijl je je net met aas laat zakken. Het duurt niet lang voordat de nieuwsgierige krabben je aas opmerken en toesnellen om een hapje te nemen. Met een snelle ruk aan het touw haal je je vangst omhoog en zie je de krabben spartelen in het zonlicht. Het is een spannende activiteit die jong en oud betovert en een onvergetelijke ervaring biedt.

Looe Cornwall

Krabvissen in Looe, zo leuk!

Het krabvissen in Looe is echt een sociale activiteit die de lokale gemeenschap verbindt en toeristen samenbrengt. Je zult zien hoe kinderen opgewonden rondrennen, hun emmers gevuld met krabben, terwijl volwassenen lachend toekijken en verhalen uitwisselen. Het is een gelegenheid om nieuwe vakantievrienden te maken, verhalen te delen en plezier te hebben in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Wie weet ontmoet je wel een plaatselijke visser die je leert hoe je een krab correct vasthoudt of een geheim recept deelt voor de beste krabgerechten.

Looe cornwall

Gezellige restaurants in Looe

Na een succesvolle krabvangst kun je jezelf en je gezin trakteren op een heerlijke maaltijd in een van de vele gezellige restaurants en eetgelegenheden in Looe. Geniet van de verse zeevruchten die rechtstreeks uit de wateren van Cornwall komen. Proef de smaakvolle krabgerechten, zoals krabpastei of gegrilde krab, die de culinaire tradities van de regio weerspiegelen. Het is een ware traktatie voor je smaakpapillen en een kans om de lokale keuken te verkennen.

Charmant plaatsje aan de kust van Cornwall

Looe, het betoverende vissersdorpje aan de kust van Cornwall, biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van avontuur, natuur en gemeenschap houdt. Het krabvissen langs de kade is een unieke activiteit die niet alleen plezier en spanning biedt, maar ook educatieve en culinaire verrassingen met zich meebrengt. Dus pak je emmer en touw en duik in het avontuur van het vangen van krabben in Looe. Je zult versteld staan van de magie die je ontdekt in dit charmante plaatsje aan de kust van Cornwall!

Looe cornwall

Het dorp is verdeeld in twee delen: East Looe en West Looe, die worden gescheiden door de rivier de Looe. Samen vormen ze een pittoreske bestemming die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt.

Looe ligt ongeveer 20 mijl ten westen van Plymouth en 40 mijl ten oosten van Newquay. Het dorp is gemakkelijk te bereiken met de auto, trein of bus.

Met de auto naar Looe

Als je met de auto reist, kun je de A38 volgen als je uit het oosten komt, en de A390 als je uit het westen komt. Volg de borden naar Looe, waar je verschillende parkeermogelijkheden hebt.

Parkeren in Looe

Er zijn verschillende parkeerterreinen beschikbaar in Looe:

  1. Looe Haven: Dit is de grootste parkeerplaats in Looe, gelegen aan de oostelijke oever. Het biedt ruimte voor zowel auto’s als campers.
  2. Millpool Car Park: Deze parkeerplaats bevindt zich aan de westelijke oever en is handig als je West Looe wilt verkennen.
  3. Looe Bay Holiday Park: Deze parkeerplaats is beschikbaar voor bezoekers, maar er kunnen beperkingen gelden, vooral tijdens het hoogseizoen.
  4. Straatparkeren: Er zijn ook enkele straten waar je kunt parkeren, maar let op de beperkingen en parkeertarieven die van kracht kunnen zijn.

Met het openbaar vervoer naar Looe

Looe is goed verbonden met het openbaar vervoer. Er is een treinstation in Looe zelf, genaamd Looe Railway Station. Het station bevindt zich in East Looe en biedt verbindingen met andere steden in Cornwall en het Verenigd Koninkrijk. Het is een schilderachtige treinreis die je langs prachtige kustlandschappen voert.

Verschillende busmaatschappijen bieden diensten aan naar Looe vanuit nabijgelegen steden en dorpen. Je kunt informatie krijgen over dienstregelingen en routes bij het lokale busstation of online.

Een andere leuke manier om Looe te bereiken, vooral in de zomermaanden, is met een boottocht. Er zijn bootdiensten beschikbaar vanuit nabijgelegen kustplaatsen zoals Polperro en Fowey.

Ongeacht hoe je Looe bereikt, zul je betoverd worden door de schoonheid van het dorp, de schilderachtige straatjes, de haven en de prachtige kustlijn. Het is een bestemming die zeker een bezoek waard is voor liefhebbers van de kust, geschiedenis en de warme gastvrijheid van Cornwall.