Gorges du Verdon route Gorges du Verdon route

Toffe route door Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon, het is een natuurwonder dat de grandeur van Europa’s landschappen ten volle tentoonspreidt. Deze toffe route door de Gorges du Verdon gaat langs kronkelende wegen, fantastische uitzichtpunten en als je een hele dag voor deze route uittrekt, kun je er ook nog een wandelroute aan toevoegen.

Startpunt van de route: Hameau du Pont

De route door Gorges du Verdon begint in Hameau du Pont. Hier sta je aan de poorten van dit groots natuurgebied.

Gorges du Verdon route

Van D957 naar D952

De weg van D957 naar D952 dient als een zachte introductie tot het landschap dat zich voor ons gaat ontvouwen. De eerste halte, Belvédère de Mayreste, biedt een panorama dat uitnodigt tot contemplatie over de krachten die dit landschap door de eeuwen heen hebben gevormd.

Hart van de Verdon: La Palud-sur-Verdon & Point Sublime

Voortbewegend langs de D952, bereik je La Palud-sur-Verdon, een dorp dat lijkt te balanceren tussen de oude wereld en de ongetemde natuurlijke pracht daaromheen. Niet ver hier vandaan op de route geeft Point Sublime roadtrippers een blik over de Verdon, een uitzicht dat zijn naam eer aan doet.

Via D955 naar Pont de Sautet

De reis vervolgt langs de D955 naar Pont de Sautet, een route die zich slingert door diverse landschappen.

Gorges du Verdon route

Van D90 naar D71 en Balcon de la Mescla

De draai naar de D90 en vervolgens naar de D71 brengt deze route je dieper de Verdon in, naar het Balcon de la Mescla. Dit uitkijkpunt, waar de rivieren samenkomen is het ultieme punt op de route om de Gorges du Verton te aanschouwen.

Eindbestemming: Point de vue

Het laatste observatieplatform van deze route is is het Point de vue, waar het landschap zich ontvouwt in een adembenemend 360-graden panorama.

Gorges du Verdon route

Wandelroute Gorges du Verdon: Sentier du Bastido

De Sentier du Bastidon is een wandelroute die zich uitstrekt langs de indrukwekkende kliffen en adembenemende vergezichten van de Gorges du Verdon. Deze route is perfect te combineren met de autoroute door de Gorges du Verdon. Hieronder vind je een gedetailleerde beschrijving van deze wandelroute, inclusief startpunten, hoogtepunten onderweg, en praktische tips voor een onvergetelijke wandelervaring.

Wandelroute Sentier du Bastidon

Lengte: Circa 15 kilometer
Duur: Ongeveer 5 tot 6 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Startpunt: Nabij La Palud-sur-Verdon
Eindpunt: Départ Route des Crêtes

De Route:

Start bij La Palud-sur-Verdon: De wandeling begint op een klein parkeerterrein een paar kilometer buiten La Palud-sur-Verdon, waar een duidelijk gemarkeerd pad je de weg wijst naar het hart van de Gorges du Verdon.

Op deze route kom je langs de volgende punten:

 • Belvédère de l’Imbut
 • Vue sur l’Imbut
 • Point de Départ du Sentier Blanc-Martel
 • Belvédère de Guègues
 • Belvédère d’Eicharme
 • Belvedere des glacieres
 • Belvédère du Tilleul
 • Belvedere du Pas de la Bau
 • Belvédère de l’Escalès
 • Belvédère de la Carelle
 • Départ Route des Crêtes

De Sentier du Bastidon naar het eindpunt Départ Route des Crêtes is een fantastische wandelroute die goed te combineren is met de autoroute door de Gorges du Verdon. Aan te raden is om deze route in het voor- of in het najaar te bewandelen. Maar ook het rijden van de route is beter om buiten het hoogseizoen te doen.