bezienswaardigheden oland bezienswaardigheden oland

Ontdek het Zweedse eiland Öland; dit zijn de bezienswaardigheden

Öland is een prachtig eiland in de Oostzee van Zweden en het 2e grootste eiland in het land. Het is een populair toeristische bestemming, onder andere vanwege zijn natuur. Maar ook het verrassend mooie weer en de vele bezienswaardigheden. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, zwemmen, kajakken of gewoon van relaxen op het strand, je zult je zeker vermaken op dit prachtige eiland.

Afgelopen zomer hebben wij Öland bezocht. Ik kan je vertellen, het eiland heeft ons echt verrast. Want heel eerlijk, een Zweeds eiland in de zomer leek me vooral koud. Maar niets was minder waar, het was heerlijk weer op Öland en we hebben super toffe dingen gedaan en bezienswaardigheden gezien.

Hier zijn de bezienswaardigheden op Öland die u niet mag missen tijdens je vakantie. Dus als je van plan bent om Öland te bezoeken, moet je deze plekken zeker een bezoekje brengen!

Borgholm

Borgholm is de hoofdstad van Öland en een populaire toeristische bestemming. Het is een oude stad met een rijke historie en er zijn tal van bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het kasteel Borgholm, het museum Borgholm en de kerk van Borgholm. Het Borgholm kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Het is open voor het publiek en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving. In Borgholm vind je ook een strand, dus bij mooi weer kun je een duik nemen in de zee. En vergeet niet een ambachtelijk ijsje te nemen.

bezienswaardigheid oland

In Borgholm vind je ook een Botanische Tuin die een bezoekje waard is. De tuin heeft een grote collectie planten en bloemen uit verschillende delen van de wereld. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Eketorp

Eketorp is een oude versterkte boerderij uit de 9e eeuw. Je kunt er rondwandelen en alles leren over het leven van de boeren in die tijd. Er is ook een museum over de historie en een café met typische Zweedse lekkernijen.

Eketorp Fort is een Vikingfort dat dateert uit de 4e eeuw. Het is gereconstrueerd en is nu open voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis van de Vikingen.

Långe Jan

Dit is de iconische vuurtoren van Öland en echt een bezienswaardigheid. Het staat op het zuidelijkste puntje van het eiland en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en het prachtige landschap van het eiland.

Öland’s Djurpark –

Dit dierenpark is de grootste attractie van het eiland. Hier kun je niet alleen Scandinavische dieren zien, maar ook dieren uit andere delen van de wereld. Van konijn tot tijger. Het park heeft een speeltuin en een zwembad, waardoor het een geweldige plek is voor kinderen van alle leeftijden.

bezienswaardigheid oland zweden

Ölands molens

Op Öland zie je overal oude molens staan. Ooit waren het er 2000, maar inmiddels staan er nog ‘slechts’ 400 karakteristieke molens op Oland. Sandviks Kvarn is een molen die je kunt bezoeken op Oland.

Öland’s Spoorwegmuseum Museum

Dit museum is een geweldige plek voor treinliefhebbers. Het biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de spoorwegen op het eiland. Het is niet groot, maar zeker een leuke bezienswaardigheid als je met kinderen Öland bezoekt.

Stora Alvaret (natuurpark)

Stora Alvaret is een uniek natuurgebied op Öland, de grootste op het eiland en biedt een ongerepte natuurlijke omgeving met een unieke flora en fauna. Hier kun je genieten van de rust en de stilte. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden, en je kunt ook picknicken en een kampvuur maken. Wat ook heel leuk is en wat ons betreft een absolute aanrader, is een rit op een paard maken door dit natuurgebied.

activiteit oland

Solliden Palace

Dit koninklijk paleis is gelegen op het eiland en is de residentie van de koninklijke familie in de zomer. Het paleis is omgeven door prachtige tuinen en is een bezienswaardigheid voor iedereen die het eiland bezoekt. Hier kun je genieten van een heerlijke picknick en een wandeling maken in de tuinen. En het paleis heeft een prachtig uitzicht op de zee.

Himmelsberga Openluchtmuseum

Het museum geeft je een kijkje in het traditionele Zweedse leven uit het verleden. Het heeft een collectie oude huizen, boerderijen en ambachtelijke workshops. Dit museum is gelegen in een pittoresk dorpje en biedt kinderen dus de kans om te zien hoe mensen op het eiland vroeger leefden. Het museum heeft ook een prachtige tuin waar je kunt wandelen en genieten van de natuur.

Kalmar

Kalmar is een stad op het vasteland van Zweden, maar je kunt er gemakkelijk met de veerboot naartoe. Of je rijdt gewoon over de brug, terug naar het vaste land van Zweden. Het is de perfecte plek voor een daguitstap vanaf Öland, want er is veel te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Kalmar Slot, het Kalmar Museum of Art of ga naar het strand om te zwemmen en te relaxen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *