zuid tirol mooiste meren zuid tirol mooiste meren

3x de mooiste meren van Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol, in de Italiaanse Alpen, vind je de mooiste, smaragdgroen gekleurde meren van Italië. Onze top drie vind je in deze post!

Water heeft altijd wel iets magisch als je het mij vraagt. Of het nou de zee, een rivier of een meer is, ik kan uren staren over het water. Mijn kinderen kunnen zich een eeuwigheid in en op het water vermaken. En zodra onze hond water ziet, sprint hij erop af en duikt zonder te aarzelen erin. Kortom, van water worden wij blij.

In Zuid-Tirol zijn het de meren die het gebied magisch maken. In sommige meren kun je zwemmen en sommige zijn simpelweg te koud. Daar kun je kanoën of waterfietsen. Of zoals ik graag doe, lekker staren, ontspannen en wegdromen bij het meer.

De drie mooiste meren van Zuid-Tirol

Of je nu op zoek bent naar een verfrissende duik, een leuke activiteit met de kinderen of naar een magisch uitzicht, dit zijn wat ons betreft de drie mooiste meren van Zuid-Tirol. Dé echte aanraders om naartoe te gaan wanneer je op vakantie bent in de noordelijkste provincie van Italië.

Reschensee – Lago di Resia

Op z’n Duits de Reschensee en op z’n Italiaans Lago di Resia, is het meest magische meer van Zuid-Tirol. Dat komt natuurlijk doordat er midden op het meer een oude kerktoren uit het water komt. De Reschensee is een stuwmeer en door de bouw van een stuwdam is het dorpje Graun onderwater te komen staan. Dit kwam niet geheel onverwachts, ze hebben het dorpje en zijn inwoners verplaatst, maar de kerktoren hebben ze laten staan. Met als gevolg dat het nu een enorme toeristische trekpleister is geworden. Niet zo gek, want een bijzonder gezicht is het wel, zo’n torentje midden op het meer.

Mooiste meren zuid tirol
zuid tirol mooiste meren

De Reschensee, Lago di Resia is een vrij groot meer. Je doet er ongeveer drie uur over om om het meer heen te wandelen. Maar een mooie wandeling is het wel, je hebt namelijk een prachtig zicht op de kerktoren die uit het water komt. Maar ook wanneer je geen enorm stuk wil wandelen, kun je het meer een snel bezoek geven. Wij bezochten de Reschensee zelf tijdens onze doorreis van Zuid-Tirol naar Oostenrijk. Een korte stop bij het meer ging prima, je kunt er namelijk vlakbij een mooi uitzichtpunt (betaald) parkeren. En zelfs tijdens een korte stop zul je de magie van het meer voelen.

Pragser Wildsee – Lago di Braies

De kleur van het water is verbluffend blauw, het landschap werkelijk episch en de houten roeibootjes maken deze plek op en top charmant. Misschien is de Pragser Wildsee, in het Italiaans Lago di Braies, het mooiste meer van Zuid-Tirol. En dat is ook zijn valkuil, want onontdekt is het meer niet en daarom is het ook echt heel druk op deze plek. Wil je op en top kunnen genieten van dit meer, zonder dat je over koppen hoeft te lopen, dan moet je heel vroeg in de ochtend de Pragser Wildsee bezoeken. Een groot voordeel is dat het oppervlak van Lago di Braies ‘s morgens vroeg als een spiegel is, wat natuurlijk prachtige plaatjes oplevert.

mooiste meren zuid tirol

Wanneer je het meer bezoekt voor een frisse duik, dan kun je de Pragser Wildsee het beste midden op de dag, wanneer de zon hoog aan de hemel staat, bezoeken.

mooiste meren zuid tirol
mooiste meren zuid tirol

Een wandeling rondom het meer is ook zeker een aanrader en met kinderen goed te doen. Je zult ongeveer een uur kwijt zijn aan de wandeling, tenzij je (net als ik) iets te vaak stopt om het prachtige meer te aanschouwen.

Pragser Wildsee, Lago di Braies ligt in de Dolomieten van Zuid-Tirol. De gemakkelijkste manier om er te komen is met de auto. Maar er komen hier ook touringbussen met excursies op af.

Toblacher See – Lago di Dobbiaco

De nummer drie van onze favoriete meren in Zuid-Tirol is de Toblacher See, of zoals de Italianen dat veel mooier zeggen ‘Lago di Dobbiaco’. Net als Lago di Braies ligt ook Lago di Dobbiac tussen de prachtige bergen in de Dolomieten van Zuid-Tirol. Ook hier mag een wandeling om het meer heen niet ontbreken en met zo’n 2,5 kilometer wederom heel goed te doen met kinderen. Maar wat mijn kinderen veel liever doen, is het water op gaan met een waterfiets. En dat is zeker een aanrader, want het water ingaan is eigenlijk geen optie. De Toblacher See is écht te koud om in te zwemmen.

mooiste meren zuid tirol
mooiste meren zuid tirol
mooiste meren zuid tirol

Ook hier kun je heel makkelijk met de auto komen en parkeren. De waterfietsen zijn te huur bij het Toblacher See restaurant.

Wat ons betreft zijn dit de drie mooiste meren van Zuid-Tirol. Ben jij er wel eens geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *