Wat je moet doen en zien in Rome 0

rome bezienswaardigheid

Ben je nog nooit eerder in de wereldstad Rome geweest? Dan zou ik zeggen, boeken die handel en gaan met die banaan! Rome is fantastisch en een stad die je echt gezien moet hebben. Cultuur, geschiedenis, het heden én lekker eten, alles komt hier samen!

Het drukke Rome

Rome is de hoofdstad van Italië. De stad heeft alleen al 2,9 miljoen inwoners en dan zijn er jaarlijk ook nog miljoenen toeristen die naar de stad komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het er behoorlijk druk is. Vooral bij de bekendste bezienswaardigheden. Moet je daarvoor een stedentrip naar Rome laten? Dat mag je helemaal voor jezelf bepalen, maar persoonlijk zou ik me er niet van laten weerhouden.

Wat mag je niet missen als je Rome gaat bezoeken? 

Van de meest toeristische attracties en activiteiten tot de ultieme tips van de locals. Welke dingen moet je écht zien en doen als je in Rome bent? Sommige tips zijn voor de hand liggend, andere zullen je verrassen! Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en geniet van je stedentrip naar Rome.

Doen in Rome

Fietsen door Rome

Ik raad je aan om als eerste een fietstocht te boeken in Rome. Doe dit op de dag dat je aankomt, of meteen de volgende dag. Je wordt op de fiets rondgeleid, je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden, je krijgt heel veel informatie over de stad en zijn geschiedenis, de stad wordt in kaart gebracht én je krijgt de tips van een local. Een betere manier om een citytrip te beginnen, kan ik me niet bedenken.

doen in rome

Lekker eten in Rome

Een Italiaans ijsje haal je bij Venchi. De lekkerste tiramisu bij Pompi. Een bakkie koffie haal je bij La Casa del Caffe Tazza d Oro. Pizza eet je bij de Baffetto en de beste pasta bij Maccheroni. Hoe dan ook, sowieso zul je je prima vermaken met het eten en drinken in Rome. Iets wat je dan ook echt moet doen in Rome, is daar lekker de tijd voor nemen.

Lekker wandelen door Rome

Als je jezelf gemakkelijk wil verplaatsen, dan kun je in Rome prima de metro pakken. Zeker wanneer je vanuit een buitenwijk naar het centrum wil. Wij hebben de auto geparkeerd bij een metrostation (kostte €1,50 voor de hele dag) en zijn vanuit daar met de metro de stad in gegaan. Wanneer je eenmaal in het oude centrum bent, is het allemaal prima te lopen. De bezienswaardigheden liggen allemaal redelijk dichtbij elkaar. Je kunt zo van de ene naar de andere wandelen. Bovendien is Rome één grote bezienswaardigheid. Welke straat je ook loopt, welke hoe je ook omgaat, je zult je ogen uitkijken.

Zien in Rome

Het Colosseum

Dit is natuurlijk hét symbool van Rome en zijn geschiedenis. Het Colosseum is ook meteen een herkenningspunt in de stad. Altijd fijn! Om binnen te komen in het Colosseum, kun je heel lang in de rij gaan staan. Je kunt het ook niet doen en vooraf je tickets reserveren. Tenminste, als je écht perse naar binnen wil. Dat is volgens vele reisbloggers een absolute must, maar mis je er echt iets aan als je het Colosseum alleen van buiten aanschouwt? Ik denk van niet. Zeker niet wanneer je maar een korte tijd in Rome verblijft, er is echt nog zoveel meer te zien in de stad!

rome bezienswaardigheid

Het Pantheon

Het Pantheon is één van de best bewaard gebleven Romeinse gebouwen ter wereld. Dat moet je natuurlijk zien in Rome. Laat de lange rij voor het Pantheon je niet weerhouden om even naar binnen te gaan. Het loopt namelijk vrij vlot door en zien van ‘het oog in de koepel’ hoort bij deze belevenis.

Piazza Navona

Piazza Navona is een plein in Rome dat je niet alleen moet zien, je moet het ook echt even ervaren. Ook hier zijn de gebouwen prachtig en de fonteinen magnifiek. Rondom het plein staan heel veel restaurantjes, een prima manier om de sfeer te proeven. Maar je kunt natuurlijk ook ergens op het plein, met een snack in je handen, neerploffen.

De Trevi Fontein

Ook deze bezienswaardigheid is megatoeristisch. Niet zo gek ook, want waarschijnlijk is de Trevi Fontein, de beroemdste fontein van de wereld. Deze moet je zien dus, maar misschien zijn de mensen hier nog wel vermakelijker om te zien in Rome.

De Spaanse Trappen

Even iets anders dan alle Romeinse imposante bezienswaardigheden, namelijk de Spaanse Trappen! Deze trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en dus voor Roomse begrippen vrij nieuw! Ook hier is het een drukste van jewelste, maar met een beetje geluk vind je een plekje op de trappen om even heerlijk neer te strijken.

Piazza Venezia

Piazza Venezia is het centrale plein van de Italiaanse hoofdstad Rome, een mooi herkenningspunt dus, maar ook zeker een bezienswaardigheid in Rome. Dit plein staat ook wel bekend als het het Venetië plein. Hier komen vier belangrijke wegen in Rome bij elkaar en daardoor oogt het verkeer een tikkie chaotisch. Toen ik hier met mijn huurauto ‘per ongeluk’ terecht kwam, viel de chaos overigens best mee. Het peentjes zweten werd een stuk heftiger toen ik plots een steenworp verwijderd was van het Pantheon en de straatjes steeds smaller leken te worden.

zien in rome

Vaticaanstad

Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Hier woont de Paus, maar indrukwekkender is de Sint-Pietersbasiliek. Dit is de grootste christelijke kerk ter wereld! Gelukkig heeft het ook een groot plein, want het trekt behoorlijk wat toeristen. Je kunt bij de basiliek gratis naar binnen, maar om in de koepel van de Sint-Pietersbasiliek te komen, betaal je wel een entree.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *