europa-park-attracties europa-park-attracties

De vijf tofste attracties van Europa-Park

Onze kinderen zijn gek op uitstapjes. Ze zullen nooit ‘nee’ zeggen op de vraag, ‘zullen we naar… gaan?’ Maar wanneer we de kinderen meenemen naar Europa-Park, dan springen ze een gat in de lucht. En wij doen vrolijk mee.

Zo’n 6 uurtjes doorkarren vanaf Nederland, vind je in Zuid-Duitsland het fantastische attractiepark Europa-Park. Europa-Park is echt één van de mooiste pretparken in Europa, waar wij tot nu toe geweest zijn. Voor Nederlanders is dit pretpark geen eens zo heel bekend en dat terwijl Europa-park, na Disneyland Parijs, het meest bezochte pretpark in Europa is.

Waarom is Europa-Park zo fantastisch?

Tja, wat maakt Europa-Park nou zo’n fantastisch attractiepark? Ik denk dat het komt doordat er voor ieder wat wils is en dat maal tien! Want nee, er is niet één adrenaline achtbaan-monster, maar er zijn op z’n minst  zeven spannende achtbanen waar je je adrenaline kick kunt halen. En dat geldt ook voor de rustigere attracties. Naast dat je in Europa-Park een breed attractie-aanbod vind, is het park ook fantastisch schoon en netjes. Europa-Park noemt zichzelf niet voor niets een showroom voor attracties en andere pretparken.

Wat zijn dan de tofste attracties van Europa-Park? Eigenlijk doen we met het benoemen van de vijf tofste attracties, Europa-Park een beetje te kort. Het zijn namelijk stuk voor stuk pareltjes, die voor iedere doelgroep en iedere stemming voldoen aan de verwachtingen. Maar wij zijn nu eenmaal met z’n vijven en een ieder van ons, mocht zijn favoriete attractie van Europa-Park opnoemen. Let’s go!

Voletarium

Het Voletarium eindigt bij ons allemaal hoog in het lijstje. Het Voletarium, wat een flying theater is, is echt uniek. Dit is namelijk een attractie waarbij je zittend in een bewegende gondel een film op een gigantisch projectiescherm bekijkt. Het komt erop neer dat je al vliegend over verschillende landen in Europa gaat. Hoewel onze jongste dochter de eerste keer alles bij elkaar heeft zitten gillen, werd het Voletarium een jaar later één van haar favoriete attracties in Europa-Park.

Dat dit een populaire attractie is, is te merken aan de wachtrij. De wachtrij van het Voletarium is over het algemeen lang, je moet er dus wel een beetje geduld voor hebben. Een schrale troost is dat je in de wachtrij al warm gemaakt wordt voor de attractie. Dat is overigens iets wat je door heel Europa-Park terug ziet. De thema’s worden door hele park tot in de details uitgewerkt. Chapeau!

Silver Star

europa-park-attractie

Om de Silver Star kun je niet heen. Wanneer je aan het begin van de dag je auto parkeert op het parkeerterrein van Europa-Park, dan raast de Silver Star al langs je heen. Oftewel, Silver Star is een gigantische achtbaan! Maar liefst 73 meter hoog en komt tot een topsnelheid van bijna 130 kilometer per uur. Onze jongste twee kunnen overigens nog niet mee oordelen over deze attractie, je moet namelijk minimaal 1.40 meter lang zijn. Dat deze attractie in onze top vijf terecht is gekomen, heeft hij vooral te danken aan onze oudste dochter aka onze achtbaanjunkie.

Blue Fire

attractie europa park

De loopings van de Blue Fire zijn tof, maar wat deze achtbaan super tof maat is het feit dat dit een lanceerachtbaan is. Oftewel, je wordt weggeschoten. In maar liefst 2,5 seconden word je van 0 naar 100 km per uur gekatapulteerd en na ongeveer 45 seconden kun je bij het begin je maag weer oppakken. Een terechte plek in deze top vijf, maar voor een volledig oordeel moet ook hier de jongste nog een paar centimeter groeien. Wordt vervolgd…

Arthur in het koninkrijk van de Minimoys

In Europa-Park komen verschillende landen van Europa willekeurig samen. Zo loop je van Zwitserland naar Griekenland en van IJsland zo naar Spanje. Maar hey, wat zien we daar? Er is ook nog een fantasieland. En laat daar nou een van onze favoriete attracties te vinden zijn, namelijk Arthur in het koninkrijk van de Minimoys. Het filmfiguurtje Arthur, bekend van zijn belevenissen met de Minimoys, heeft in Europa-Park zijn eigen land. Het Königreich der Minimoys is een volledig overdekt themagebied en daar vind je deze hangende achtbaan. Arthur in het koninkrijk van de Minimoys is een fantastische afwisseling van beleving en spanning.

Fjord Rafting

attractie europa park

Deze attractie, wat een wildwaterbaan is, scoort punten door het familieplezier die je er beleeft. Fjord Rafting vind je in het Scandinavische themadeel, welke ook echt weer helemaal tot in de details klopt. Van Scandinavische huisjes tot trollen, je komt het allemaal tegen tijdens je tocht door het wilde water. Tenminste, als je niet dubbel ligt van het lachen omdat je vader of moeder een plens water over zich heen gekregen heeft. Ja je leest het goed, ook dit soort toffe attracties vind je in Europa-Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *