Wandeling in Kaunertal Wandeling in Kaunertal

Wandeling in Kaunertal: Gallruthstollen


Kaunertal ligt in de Oostenrijkse Alpen en staat bekend om zijn ongerepte natuur maar vooral ook om zijn rustgevende stilte. Het is een schilderachtige dal en omringd door de toppen van de Alpen.

 Gallruttstollen Wandeling in Kaunertal

Wandelen in Kaunertal

Wandelen in Kaunertal is één van de activiteiten in deze regio. Wij waren in dit dal en wandelden de route door de Gallruthstollen naar de Gallruthalm. Deze wandeling combineert de geweldige landschappen van het Kaunertal met een beetje avontuur doordat de wandelroute voor een deel door een pikdonkere tunnel gaat.

Deze bijzondere wandeling begint in de groene omgeving van Kaunertal, Schöntalwald om precies te zijn. Echt een wandeling zoals je verwacht wanneer je in Oostenrijk bent. Het spannende deel van de wandeling begint wanneer je de Gallruthstollen nadert, een tunnel die toch wel een tikkie mysterieus is. De overgang van het zonovergoten landschap (nee dat geeft geen garantie in Oostenrijk) naar een pikdonkere tunnel… Spannend!

Wandeling in Kaunertal

Gallruthstollen

Gewapend met een zaklamp, echt je hebt er één (of twee) nodig, baan je je een weg door de Gallruthstollen. Het is echt wel spannend, want het is niet alleen donker, het is ook nat bij je voeten. Daarbij gaat de batterij van je telefoon ontzettend snel leeg wanneer je de zaklamp van je telefoon gebruikt.

Gallruthalm

Wanneer je de tunnel verlaat, word je bijna verblind door het licht. Maar ook geen straf, want deze wandeling gunt je nog een paar geweldige uitzichten over Kaunertal voordat je bij de Gallruthalm aankomt. Gallruthalm is de ideale plek om te pauzeren, om te genieten van het uitzicht én de lokale gastvrijheid en culinaire lekkernijen.

De wandeling door Kaunertal en de Gallruthstollen is zeker een avontuur, eentje die je zintuigen prikkelt, je uitdaagt en uiteindelijk beloont met mooie herinnering. Voor wie op zoek is naar een combinatie van natuur en avontuur, deze wandeling in Kaunertal met de Gallruthstollen is de perfecte gelegenheid.

Wandeling in Kaunertal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *