Landal Seawest Landal Seawest

Landal Seawest Denemarken | Onze ervaringen in een review

Denemarken, het stond hoog op ons lijstje met vakantiebestemmingen. En afgelopen meivakantie was het zover, we mochten het vakantiepark Landal Seawest gaan ervaren. Maar het bleef natuurlijk niet bij het vakantiepark, Landal Seawest heeft namelijk een fantastische ligging! Aan de rand van heide en natuurlijke bossen én zo’n zes kilometer van het strand Nymindegab, is dit vakantiepark een prima thuisbasis om te ontdekken wat het West-Jutland van Denemarken te bieden heeft. 

Naar Denemarken met de auto

In mijn hoofd zouden we in zo’n zes uurtjes naar Denemarken rijden, maar ‘what was I thinking?’. In werkelijkheid werden dat op de heenweg negen uur en de terugweg zelfs elf uur in de auto. Waar we van plan waren om extra gas bij te geven, kwamen we in langzaam rijdend verkeer terecht door wegwerkzaamheden rondom Hamburg.

Al met al is naar Denemarken rijden dus een lange dag in de auto, zeker wanneer er drie kinderen na een half uur rijden al beginnen te vragen of we er bijna zijn. Toch vergeet je de autorit weer snel wanneer je op plaats van bestemming aangekomen bent. Want het vakantiepark Landal Seawest staat erbij alsof het zo uit een magazine geplukt is.

Landal Seawest

En terwijl ik even geniet, stieren mijn kleintjes de zespersoons geschakelde bungalow binnen, welke overigens beschikt over een heel handig cijferslot. Geen gehannes met kaartjes of sleutels. Binnen no-time hebben ze alle hoeken van het huisje gezien en een kamer bemachtigd. Al snel komt dan ook de vraag: ‘Mam, gaan we zwemmen?’. En ik snap het wel, na een dag in de auto zitten is het ook wel erg lekker om even los te gaan in het zwembad.

Wil je na het lezen van onze ervaringen bij Landal Seawest ook een verblijf boeken bij dit vakantiepark in Denemarken? Bekijk dan hier de beschikbaarheid en tarieven.

Landal Seawest

Vakantiepark Landal Seawest

Het vakantiepark Landal Seawest beschikt over 255 bungalows. Hierdoor is het knusse park lekker overzichtelijk. En ondanks dat er in de omgeving heel veel te beleven valt, is er op het park met wat voor weersomstandigheden dan ook voldoende te doen.

In ‘het centrum’ (om het zo maar even te noemen), vind je buiten een leuke speeltuin met luchtkussen en trampolines en binnen een indoorspeelplaats, genaamd Funnyland, waar de kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Voor de kleintjes tot vijf jaar is er nog een aparte indoorspeelplaats, wel zo veilig.

Daarnaast is er een hal met speelautomaten die een magische aantrekkingskracht hebben op kinderen. ‘Helaas’ voor mijn kinderen, werkten deze automaten alleen op contante Deense Kronen, kwamen wij hier even mooi onderuit, want we hebben alles gepind. Er is ook een bowlingbaan en natuurlijk het subtropisch zwemparadijs!

Om toegang te krijgen tot de indoorspeelplaats en het zwembad, heb je een armbandje met chip nodig. Deze ontvang je bij het inchecken. Deze waterbestendige armbandjes werken erg fijn, zeker omdat je ze ook kunt gebruiken voor de zwembadkluisjes.

Landal Seawest ervaringen
review Landal Seawest

Zwembad van Landal Seawest; twee grote glijbanen

Net als het park, is ook het zwembad erg overzichtelijk. Niet groot, maar groot genoeg en met uitdagingen voor verschillende leeftijden. De twee grote glijbanen zijn de trekpleisters voor mijn kleintjes. We hebben ze beide dus ook uitvoerig getest door er gevoelsmatig honderden keren vanaf te glijden.

Inmiddels zijn mijn bovenbenen bodybuilding-waardig door het beklimmen van de trappen. Welke glijbaan het leukste is, de snelle donkere glijbaan of de glijbaan met banden, daar zijn de meningen van mijn kinderen over verdeeld. Ikzelf kies voor die ene keer dat we het bubbelbad in gleden.

Even wennen was de Deense gewoonte om naakt te douchen voor en na het zwemmen. Zeker die ene keer dat de man, zich van geen kwaad bewust, wilde gaan douchen aan de vrouwenkant.

Eten en drinken op het vakantiepark

Op het vakantiepark is er een familierestaurant met pizzabuffet aanwezig. Hier kun je onbeperkt pizza’s eten, met als voordeel dat je van elke pizza een stukje proeven kan, maar met als nadeel dat je ogen altijd groter zijn dan je buikje. Ik had de zoon nog zo gewaarschuwd…

Mocht je geen trek hebben in pizza, dan kun je er ook een steak, kip of spaghetti bestellen. Ook is er een soort van snackbar op het park aanwezig, maar deze was tijdens ons verblijf in de meivakantie nauwelijks geopend. De reden is me niet helemaal duidelijk, maar wel jammer aangezien een snackbar eigenlijk onmisbaar is.

Een aanrader is om een keer te ontbijten of brunchen in het buffetrestaurant. Deze vind je boven de snackbar.

Landal Seawest heeft ook een parkwinkeltje waar je de eerste levensbehoeften, bier, kaas en chocolade kunt aanschaffen. Maar voor grotere boodschappen dien je toch even het park te verlaten en naar Nørre Nebel te rijden voor de plaatselijke supermarkt.

De prijs van levensmiddelen ligt in Denemarken voor mijn gevoel net iets hoger dan in Nederland. Het is een beetje lastig te vergelijken omdat je moet omrekenen van Deense Kronen naar Euro’s. Maar wanneer je trek hebt in chocolade, gooi je dat toch wel in je mandje.

Wil je na het lezen van onze ervaringen bij Landal Seawest ook een verblijf boeken bij dit vakantiepark in Denemarken? Bekijk dan hier de beschikbaarheid en tarieven.

Wat te doen in de buurt van het vakantiepark Landal Seawest

Het vakantiepark Landal Seawest heeft dus een fantastische ligging! Het dichtstbijzijnde strand is het strand van Nymindegab. Het kleine plaatsje Nymindegab is een voormalig vissersdorpje en wanneer je door de hoofdstraat richting de kust rijdt, lijkt het de entree tot een prachtig duingebied.

Landal Seawest omgeving

Het strand zelf is een combinatie van zacht wit zand en keien. Weer of geen weer, hier kun je uren zoeken naar de mooiste stenen en beestjes die de zee op het strand heeft neergelegd.

Strand van Hvide Sande

Het echte witte zand vind je in de wat grotere plaats Hvide Sande. Hvide Sande betekent letterlijk het witte zand en het is werkelijk zo zacht en wit, dat mijn kinderen er meteen in duiken om een ‘sneeuwengel’ te maken. Bedenk er een temperatuur van 30 graden en een paar palmbomen bij en je hebt het idee dat je je op een tropisch paradijs bevindt.

Landal Seawest

Het lijkt hier wel wat toeristischer en dus ook drukker, wat dan weer als voordeel heeft dat je hier heerlijk kunt lunchen of dineren. Een absolute aanrader is Cafe Marina aan de Toldbodgade 20. Hier kun je terecht voor een heerlijke burger of natuurlijk een vers gevangen visje.

Lyngvig Lighthouse

Wat je ook vindt in Hvide Sande is de Lyngvig Lighthouse met een fantastisch uitzicht over de westkust. Gelukkig waren mijn beenspieren al aardig getraind door de glijbanen van het zwemparadijs. Binnen no-time stonden we dan ook in de kop.

Landal Seawest omgeving
Landal Seawest vuurtoren

Hier heb je werkelijk een schitterend uitzicht, maar wanneer ik mijn eigen bloedjes tegen het hekje zie leunen, wordt het voor even (figuurlijk) zwart voor mijn ogen en weet ik niet hoe snel ik weer (via de trap) naar beneden moet sprinten. Een ticket om naar boven te mogen, kost 50 Kronen en de kleintjes huppelen gratis mee.

Leuke activiteiten voor kinderen

Er is nog veel meer te ontdekken aan de westkust van Jutland met vakantiepark Landal Seawest als basis. Zeker voor kinderen zijn er leuke activiteiten in de buurt. Zo bezochten we Bork Vikingehavn, een soort mini-Archeon. Hier ga je terug in de tijd en kom je erachter hoe de Vikingen leefden.

Verder voelden we nattigheid tijdens een zeehonden safari en ging onze eigen hond ook op safari door dierentuin Jyllands Park Zoo. We ervaarden spannende klimavonturen in WOW Park en als klap op de vuurpijl gingen we naar Legoland, want een vakantie in Denemarken zonder Legoland, dat kan ik natuurlijk niet verkopen aan mijn kinderen.

Landal Seawest wow park

Lees hier Melissa haar ervaringen bij Landal Ebeltoft in Denemarken

Is Denemarken een aanrader?

Voor vertrek werd er op het schoolplein door een moeder afgevraagd of Denemarken echt zo een aanrader zou zijn. En dus rijst nu natuurlijk de grote vraag, vinden wij West-Jutland van Denemarken, met in het bijzonder Landal Seawest een aanrader? Wij roepen na deze review in koor volmondig ‘ja’!

Ondanks dat we regelmatig rondliepen in onze winterjassen omdat de temperaturen niet anders toelieten, hadden we toch het ultieme vakantiegevoel. Het strand en de schilderachtige route langs de duinen is fantastisch. Het verveelt volgens mij nooit en er zijn er volop kindvriendelijke activiteiten en uitstapjes.

Het personeel van Landal Seawest is zeer gastvrij en spreekt prima Engels. En ondanks dat de huisjes en het vakantiepark niet het ons bekende typische ‘Landal-gevoel’ opwekken, komt er wel een soort van Scandinavisch-gevoel opborrelen. En dat is een heel fijn gevoel dat we zeker aanraden en nog eens willen ervaren.